USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Nihat Özçelik’ten FETÖ’cü Akın İpek taktiği

FETÖ finansörleri Hasan Sayın ve İbrahim Sayın’ın borsa ayağı olarak bilinen Nihat Özçelik, terör örgütü sayesinde kısa sürede milyarlarca lira servete sahip oldu. Ardından da FETÖ’cü Akın İpek’in taktiklerini uygulamaya başladı.

Nihat Özçelik’ten FETÖ’cü Akın İpek taktiği
16-10-2024 09:32
Google News

Borsacı ÖZETİ| Nihat Özçelik’in, "rüşvet vermek", "yargı görevini yapanı etkileme", "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" ve "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarıyla 13 yıldan 36 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Mahkeme, sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına ve şikayetçiler hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına karar verdi. Ayrıca, MASAK’a yazı yazılarak iddianamede geçen raporun mahkemeye gönderilmesi talep edildi. Raporun olmaması durumunda sanıklar arasındaki para trafiğinin incelenmesi ve yeni bir rapor hazırlanmasının istenmesine hükmedildi. Duruşma, 23 Ocak’a ertelendi.

MASAK’IN RAPORU ÖNEMLİ

MASAK’ın daha önce hazırladığı raporlarında birçok gerçek ortaya çıkmıştı. Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) borsadaki gizli kasası olarak gösterilen Nihat Özçelik, örgütün finansörleri Hasan Sayın ve İbrahim Sayın’ın borsa ayağı olarak biliniyor. MASAK'ın FETÖ finansörü Akfa Holding ile A101 arasında tespit ettiği irtibatın altında 2 kilit isim yatıyor. Bunlardan birisi Hasan Sayın diğeri de Murat Sungurlu.

Hasan Sayın ve İbrahim Sayın kardeşler Bank Asya'nın hakim ortaklarındandı. İDB Yazılım'ın sahipleri olan bu ikili FETÖ'nün baronlarından. Bank Asya'da Katarlılar ile görüşmelerin başlayacağını öğrenince borsada milyonlarca liralık vurgun yapmışlardı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada, Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş, yardımcısı Ferhat Aktaş, Bank Asya’ın hakim ortakları Hasan Sayın ve İbrahim Sayın kardeşler, Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, FETÖ üyesi olmak, "Terör örgütüne finansman sağlamak" ve "suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından tutuklandı.

Bu süreçte Nihat Özçelik, gizlenmeyi başardı. SPK, o dönemde borsa operasyonunda suçüstü yaparak yakaladığı Nihat Özçelik hakkında suç duyurusunda bulunurken, TC kimlik numarası haftalık bültende yayınlanmadı. O dönem SPK’yı ele geçiren FETÖ’cülerin Nihat Özçelik’in yargılanmaması için TC kimlik numarasını gizledikleri iddiası kulislerde konuşuldu.

FETÖ’CÜ AKIN İPEK GİBİ YURT DIŞINA PARA KAÇIRMAYA HAZIRLANIYOR

Örgütün, Akın İpek’in yerini dolduracak isim olarak belirlediği Nihat Özçelik’in madencilik alanında önemli yatırımlar yapmasını sağladığı öne sürülüyor.

Kurduğu Kripto PR Ajansı aracılığıyla Pensilvanya ile gizli bir iletişim ağı oluşturduğu iddia edilen Nihat Özçelik’in kısa sürede çok sayıda maden sahası satın almış olması da iddiaları doğrular nitelikte.

Nihat Özçelik’in gizli ortağı olduğu yıllardır gündemde olan Verusa Holding bünyesinde 22 adet boksit maden sahası, 1 adet demir ve 2 adet bakır sahası olmak üzere toplam 25 adet maden sahası bulunuyor. Firar etmeden önce Londra’da şirket kurarak halka açık şirketlerin kasasındaki paraları yurtdışına aktaran FETÖ’nün bir önceki kasası olarak bilinen Akın İpek’in izinden giden Nihat Özçelik de Investat Holding Limited (Londra-Birleşik Krallık) ismiyle İngiltere’de bir şirket kurdu. Nihat Özçelik, ifadelerinde bu şirketi kuran Verusa Grubu’nun danışmanı olduğunu söylemişti.

Bu arada, Nihat Özçelik’in FETÖ Terör Örgütü ilişkilerini gölgelemek için de Ömer Özbay’ı yanında taşıdığı ileri sürülüyor.

HAPİS KORKUSUYLA, PARA KAÇIRMAYA HAZIRLANIYOR

Mahkemenin son kararı, MASAK tarafından yapılacak incelemelerin Verusa Grubu’na kadar uzanacağı konuşuluyor. Borsa çevrelerinde ise 36 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Nihat Özçelik’in, borsa operasyonlarında elde ettiği servetin önemli bir kısmını yurtdışına kaçırmaya hazırlandığı iddiaları dile getiriliyor.

TECAVÜZ SKANDALI SONRASI GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI

Klasik FETÖ taktikleriyle sebepsiz zenginleşen ve büyük bir servet sahibi olan Nihat Özçelik’in perde arkasından yönettiği ileri sürülen şirketlerin önemli bir kısmı halka açık. Bunlar; Verusa Holding (#VERTU), Verusa Turk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (#VERTU), Acıselsan Acıpayam Selüloz (#ACSEL), Pamel Yenilenebilir Elektrik (#PAMEL) ve kısa bir süre önce halka açılan Investco Yatırım Holding (#INVEST).

Nihat Özçelik’in, Verusa Holding’in sigortalı çalışanına tecavüz iddiası skandalıyla mahkemeye yansıyan kayıtlarda şirketin gizli ortağı olduğu yönündeki konuşmalar tapelere yansımıştı.

Zaten Nihat Özçelik de grubun çatı şirketi Investco Holding’in halka arzında ismini ortaklar arasına yazdırdı. Borsada çok sayıda operasyon yapan ancak karanlık ilişkileri nedeniyle bugüne kadar yakayı ele vermeyen Nihat Özçelik için adli kontrol ve yurtdışı yasağı devam ediyor.

Kendisi çıkamadığı için paraları çıkarma telaşına girdiği iddia edilen Özçelik ve birlikte hareket ettiği kişiler hakkında MASAK’ın hazırlayacağı rapor kritik önem taşıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
DJI'ın uygun fiyatlı FPV gözlüğü ilk kez görüntülendi!
DJI'ın uygun fiyatlı FPV gözlüğü ilk kez görüntülendi!

DJI'nın yeni FPV gözlüğü Goggles N3 modeline ait ilk görüntüler sızdırıldı. Daha uygun fiyatlı ve hafif bir versiyon olacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu