USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

New York Times’tan dikkat çeken analiz: Erdoğan'ın yenilme olasılığı var

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ziyaretine deprem bölgelerini inceleyerek başladı. ABD basını ise Ankara-Washington temasları sürerken depremin yıkımının belirleyici olacağı seçimleri değerlendirdi.

New York Times’tan dikkat çeken analiz: Erdoğan'ın yenilme olasılığı var
19-02-2023 21:09
Google News

ABD ÖZETİ| Dışişleri BakanıAntony Blinken, görevebaşlamasından bu yanailk kez Türkiye’ye geldi. Blinken,Kahramanmaraş merkezlidepremlerin etkili olduğuAdana’daki İncirlik Üssü’nde, bugünDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlutarafından karşılandı. İki bakandepremin etkilediği Hatay’a doğruhareket etti. İkilinin yarın ortakbir basın toplantısı düzenlemesibekleniyor.

AFP’de yer alanhabere göre Blinken bugünCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilede görüşecek. Görüşme sırasındaTürkiye’nin F-16 savaş uçaklarınınsatışının gündeme gelmesi olası.ABD Kongresi, söz konusu satışıTürkiye’nin insan hakları sicilineilişkin “endişeleri” ve Yunanistan’ayönelik “tehditler” nedeniyleengelliyordu.

AFP’nin belirttiğinegöre Blinken, muhtemelenTürkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nınNATO üyelik başvurularınıonaylamayı reddetmesini degündeme getirecek.‘20 yıl sonra...’Ankara ve Washington arasındaüst düzey temaslar sürerken ABDmerkezli The New York Timesgazetesi, depremlerin ardındanekonomi ve seçimlere ilişkin birhaber/analiz yazısı yayımladı.

Depremin, Erdoğan’ın siyasikaderini belirleyeceği belirtilenyazıda, “Türk yetkililer yüzyılınen ölümcül depremi nedeniyleölenlerin acısıyla boğuşurkenCumhurbaşkanı Erdoğan paralelbir krizle karşı karşıya: Acilonarılması gereken bir ekonomiyedeprem felaketinin yaptığı darbe...”ifadelerine yer verildi.

Türkiyeüzerine çalışan uzmanlarıngörüşlerine de yer verilen yazıda,Carnegie Europe stratejisti veAvrupa Birliği’nin eski Türkiye’ninbüyükelçisi Marc Pierini’nin sözleriise dikkat çekti. Pierini, Erdoğan’ınekonomik avantaj için RusyaUkrayna savaşında her iki tarafada oynadığını söyleyerek “Erdoğaniktidarda kalmak için aklagelebilecek her yolu kullanacaktır.Çünkü 20 yıl sonra ilk kez yenilmeolasılığı var” dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Google Arama Sonuçlarına Mavi Tik İşareti Geliyor!
Google Arama Sonuçlarına Mavi Tik İşareti Geliyor!

Google, arama sonuçlarında işletme adı yanında mavi onay işareti göstermeyi test ediyor. Güvenilir markalar daha kolay tanınacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu