USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Neuralink Blindsight FDA Onayı Aldı! Körlük Tedavisi Mümkün mü?

Neuralink'in Blindsight cihazı FDA onayı aldı. Teknolojinin körlük üzerindeki etkileri ve potansiyeli hakkında detaylar merak ediliyor.

Neuralink Blindsight FDA Onayı Aldı! Körlük Tedavisi Mümkün mü?
18-09-2024 14:48
Google News

Neuralink, ÖZETİ| Elon Musk’ın sahibi olduğu beyin-bilgisayar arayüzü şirketi, Salı günü FDA’dan “çığır açan cihaz” onayı aldı. Ancak, bu onay, Blindsight adlı cihazın körlüğü tedavi ettiği anlamına gelmiyor. FDA’nın çığır açan cihazlar programı, cihazların öncelikli incelemesini hızlandırıyor, ama bu, körlüğe tam çözüm sunduğu anlamına gelmiyor.

Blindsight, görsel kortekse yerleştirilen mikroelektrot dizisiyle çalışıyor ve görsel sinyaller üretmeyi hedefliyor. Bu teknoloji yıllardır bazı kör bireylerde sınırlı görmeyi sağlayabilmek adına kullanılmakta. 

Körlük tedavisinde hangi aşamaya geldi?

elon musk körlük tedavisi

Cihazın sunabileceği görsellik, mevcut elektrot yoğunluğu nedeniyle oldukça sınırlı ve düzensiz olabilir. Musk’ın cihazın kör bireylerin tam anlamıyla görme yeteneği kazandıracağına dair iddiaları, mevcut teknolojinin ötesinde bir gelişim gerektiriyor.

Gözlerini yeni kaybeden bireyler için bile görme, “Atari grafiklerine” benzeyecek kadar sınırlı olabilir. Doğuştan kör olan bireyler ise, gözlerini kullanma kapasitesini geliştirmediği için, görsel algı konusunda büyük zorluklar yaşayabilir. Neuralink’in Blindsight’i, teknolojiye önemli katkılar sağlayabilir, ancak cihazın geniş çaplı etkileri ve gerçek potansiyeli hakkında net bir sonuç için daha fazla araştırma ve geliştirme sürecine ihtiyaç var.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Koleksiyonluk Audi e-tron GT Exclusive piyasaya sürüldü!
Koleksiyonluk Audi e-tron GT Exclusive piyasaya sürüldü!

Sadece 299 adet üretilen Audi e-tron GT Exclusive piyasaya çıktı. Araç, güneşte altın rengine bürünen özel Arabica gri rengine sahip.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu