USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Netflix, Temel Paketi İki Ülkede Daha Kaldırıldı! - Webtekno

Netflix'in Temel isimli uygun fiyatlı abonelik paketi, ABD ve İngiltere'de de kaldırıldı. Geçen ay da Kanada için bu hamleyi yapan platform, kullanıcıyı reklamlı pakete yönlendirmeye çalışıyor gibi görünüyor.

Netflix, Temel Paketi İki Ülkede Daha Kaldırıldı! - Webtekno
19-07-2023 14:38
Google News

Dünyanın ÖZETİ| en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, yaklaşık bir ay kadar önce önemli bir mesele ile haberlerimize gündem oldu. Platform, Kanada'da "Temel" isimli uygun fiyatlı abonelik planını kaldırdı. Yani Kanada'daki kullanıcıların ya reklamlı paket ya da Standart paket satın almaları gerekiyordu.

O dönemler, bu kararın yayılıp yayılmayacağını konuşuyorduk. Bugün gelen haberler, korkulan gelişmenin yaşandığını gözler önüne seriyor. Netflix, Kanada'dan sonra ABD ve İngiltere'de de Temel paket aboneliğini kaldırdı. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamış olsa da İngiltere ve ABD için açılan sitelerdeki abonelik paketleri arasında, Temel paketin bulunmadığını görüyoruz. 

Reklamlı abonelik paketini yaygınlaştırmak için böyle bir hamle yapıyor!

Netflix’in bu aboneliği kaldırmasının arkasında reklamlı sistemini daha da yaygınlaştırmak istemesi var gibi görünüyor. Şirket, Kasım 2022’de saatte 4 reklam gösteren bu sistemi Kanada da dahil belli ülkelerde temel paketten 3-4 dolar daha ucuza kullanıma sunmuştu. Geçtiğimiz mayıs ayında ise reklamlı paketin 5 milyondan fazla abonesinin olduğu ve hızla popülerleştiği duyurulmuştu. Hal böyleyken Netflix'in Temel paketten kurtulmaya çalışması çok da şaşırtıcı olmayacaktır.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Donald Trump'ın Kripto Para Platformu Erişime Açıldı
Donald Trump'ın Kripto Para Platformu Erişime Açıldı

Donald Trump'ın kripto para platformu "World Liberty Financial" erişime açıldı. Platform, hâlâ büyük oranda gizemli olsa da whitelist başvuruları açıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu