USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Netflix, Güney Kore'ye Milyarlarca Dolar Yatırım Yapacak

Netflix, 2021 yılında Squid Game ile yakaladığı çıkışın ardından şimdi de Güney Kore’deki yatırımlarını ikiye katlayacağını açıkladı.

Netflix, Güney Kore'ye Milyarlarca Dolar Yatırım Yapacak
25-04-2023 21:33
Google News

Dijital ÖZETİ| medya platformu Netflix, bugün yaptığı açıklamada önümüzdeki 4 sene içerisinde Güney Kore’ye 2,5 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Bu yatırımla beraber şirket, hem Koreli izleyiciler hem de diğer ülkeler için film, dizi ve reality şovlar üretecek.

2021 yılında Netflix üzerinden yayınlanmasının ardından izlenme rekorları kıran Squid Game dizisi, dünya çapında 142 milyon izleyiciyle şirketin bugüne kadarki en başarılı orijinal içerik girişimlerinden biri oldu. Aradan geçen 2 senenin ardından Netflix, bugün yaptığı açıklamayla Güney Kore yatırımlarını artırarak geniş kitlelere erişebilmeyi hedefliyor. 

Güney Kore'ye 4 yıl içinde 2,5 milyar dolar yatırım yapılacak

Netflix yaptığı açıklamada, önümüzdeki dört yıl içinde Güney Kore'ye 2,5 milyar dolar yatırım yapmayı ve hem Koreli izleyiciler için hem de daha geniş küresel ayak izi için ülke dışında TV dizileri, filmler ve reality şovlar üretmeyi planladığını söyledi.

Duyuru, ABD'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Güney Kore Devlet Başkanı Yoon SukYeol ile Netflix eş CEO'su Ted Sarandos'un Washington'da bir araya gelmesiyle aynı zamana denk getirildi.

Sarandos Pazartesi günü yaptığı konuşmada "Bu kararı alabildik çünkü Kore yaratıcı endüstrisinin harika hikayeler anlatmaya devam edeceğine büyük güven duyuyoruz. Ayrıca Başkan'ın Kore eğlence sektörüne ve Kore dalgasını körüklemeye yönelik sevgisi ve güçlü desteğinden de ilham aldık." dedi.

Squid Game’in elde ettiği başarının ardından iki sene geçmesine rağmen dizi halen en popüler diziler arasındaki yerini koruyor. Öte yandan The Glory dizisi ve Physical: 100 adlı reality şov, platformun en çok izlenen dizileri arasında da yer alıyor.  Görünen o ki şirket, Güney Kore’nin platformda elde ettiği başarıların ardından oradaki yatırımlarını artırarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Abilene Paradoksu Nedir?
Abilene Paradoksu Nedir?

İstemediğiniz bir şeye “evet” demek zorunda kaldınız mı? Hayatınızda en az bir kere de olsa karşılaştığınız bu durum, aslında bilime göre bir paradoks.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu