USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Ne Huawei Ne Xiaomi: Üçüncü Çeyrekte Çin'in Lideri vivo Oldu

Çin'de akıllı telefon pazarının üçüncü çeyrekteki lideri vivo oldu.

Ne Huawei Ne Xiaomi: Üçüncü Çeyrekte Çin'in Lideri vivo Oldu
25-10-2024 23:08
Google News

Çin'in ÖZETİ| akıllı telefon pazarı, 2024'ün üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 3,2 büyümeye imza attı ve teslim edilen ürün miktarı 68,8 milyon adet oldu. Huawei ve Xiaomi gibi önemli aktörlerin yer aldığı Çin pazarında çeyrek lideri ise bir kez daha vivo oldu. Firma bu çeyrekte satışlarında yüzde 21,5'lik artış gösterdi. 

Asya devinin iç pazarında ikinci sırayı ise Apple aldı. Her ne kadar sıralamada bir basamak yükselse de Apple'ın satışları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,3 düşüş gösterdi. Huawei ise üçüncü sıraya geriledi ancak yıllık bazda sevkiyatını yüzde 42 arttırmış oldu. 

Çin pazarını Çinli üreticiler büyütüyor

vivo

Apple Çin'deki varlığını korumaya devam ederken, pazardaki büyümenin lokomotifi ise ülkenin yerli üreticileri oldu. Xiaomi, Honor'u çok az bir farkla (%14,8'e %14,6) geride bıraktı. iPhone 16 tanıtımları ve Apple Intelligence lansmanı da şirketin pozisyonunu güçlendirmesine yardımcı olabilir.

Çinli teknoloji devi Huawei, güçlü katlanabilir telefon portföyü ile son dönemde dikkatleri üzerine çekiyordu. Xiaomi ise üst segmente yönelik yenilikçi adımlar atıyor ve bütçe dostu ürün gamını da korumaya devam ediyor. Honor ise ekonomik telefon segmentindeki liderliğini sürdürmeye devam etti.

Küresel pazarın en önemli aktörleri arasında yer alan Samsung ise Çin'de pek bir varlık göstermekte zorlanıyor. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Android 16'da
Android 16'da "Rahatsız Etmeyin" Modu Değişiyor

Son Android 15 betasındaki bulgular, Android 16'nın ilginç değişiklikler ile gelebileceğini gösteriyor. Bunlardan biri de "Mod" güncellemesi olacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu