USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

NASA'nın Lunar Flashlight Görevi Başarısız Oldu!

2022'nin sonlarında Ay'a fırlatılan Lunar Flashlight isimli uzay aracı, ne yazık ki üstlendiği görevi tam olarak yerine getiremedi. Küp uydu, Ay yörüngesine girecek enerjiyi sağlayamadı. NASA, görev başarısız olsa da önemli kazanımlar elde ettiğini açıkladı.

NASA'nın Lunar Flashlight Görevi Başarısız Oldu!
17-05-2023 20:13
Google News

ABD Ulusal ÖZETİ| Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Ay ile ilgili önemli bir hamlede bulundu. Kurum, 11 Aralık 2022'de Ay'a "Lunar Flashlight" ismini verdiği bir uzay aracı gönderdi. Sadece bir evrak çantası boyutunda olan bu uzay aracının amacı, Ay'ın Güney Kutbu'nda buz aramaktı. Ancak konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, bu amaca ulaşamadıklarını duyurdular. Lunar Flashlight görevi resmen sona erdi.

Lunar Flashlight, küp uydu sınıfına giren küçük bir uzay aracıydı. Yani sahip olduğu tüm teknolojiler minyatürleştirilmişti. İşte bu durum, Lunar Flashlight'ın Ay'a ulaşması için yetersiz kaldı. NASA tarafından yapılan açıklamada, uzay aracının tahrik sisteminin Ay yörüngesine girebilmek için yetersiz kaldığı belirtildi. 

Yine de önemli kazanımlar sağlandı!

NASA

Lunar Flashlight ile istenilen görev yerine getirilememiş olsa da bu görevden önemli kazanımlar sağlandı. Diğer her şeyden önce; bu uzay aracı ile "Sphinx" olarak isimlendirilen uçuş bilgisayarı, ilk kez kullanıldı. Uzay koşullarına uygun olarak tasarlanan bu bilgisayar, uzayın derinliklerinde kullanılabileceğini ispatlamış oldu. Ayrıca Lunar Flashlight, hassas navigasyon verileri ile uzaydaki araçların birbirlerinin üzerine iniş yapmasını sağlayan özel bir sisteme sahipti. Bu sistem de Lunar Flashlight ile başarılı bir şekilde test edilmiş oldu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Mazda'dan tepki çeken yenilik: Motoru çalıştırmak artık paralı
Mazda'dan tepki çeken yenilik: Motoru çalıştırmak artık paralı

Mazda otomobillerde abonelik sistemi yaygınlaşıyor. Buna göre şirket, bazı özelliklerini paralı hale getirdi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu