USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

NASA'nın Artemis II Projesi'nden güzel haber!

Uzun bir aradan sonra Ay misyonlarına geri dönen NASA Artemis II projesi için hayati önem arz eden bir entegrasyona imza attı.

NASA'nın Artemis II Projesi'nden güzel haber!
25-10-2023 12:47
Google News

NASA ÖZETİ| 1972 Apollo görevinden sonra Ay misyonlarına ara vermişti. Şimdi ise sahalara geri dönüyor. NASA mürettebatlı Ay misyonu Artemis II için büyük bir adım attı. Önemli bir entegrasyona imza attı. NASA'nın mürettebatlı Artemis II ay misyonu için mürettebat kapsülü, servis modülüne bağlandı. Böylece hayati bir bileşenin entegrasyonu tamamlanmış oldu. İşte detaylar…

NASA, Artemis II için büyük bir adım attı!

NASA, bu hayati önem arz eden entegrasyonu geçen hafta NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Neil Armstrong Operasyon ve Kontrol Binasında gerçekleştirdi. Uzay ajansı, salı günü sosyal medya hesaplarından bu önemli gelişmeyi tüm uzay meraklılarıyla paylaştı.

NASA'nın mühendisleri, son birkaç ayda donanım kurulumlarını ve testleri başarıyla tamamladı. Daha sonra ise teknik ekip, NASA astronotları Reid Wiseman, Victor Glover ve Christina Koch ile CSA (Kanada Uzay Ajansı) astronotu Jeremy Hansen'i uçuracak olan Orion'un iki ana bileşenini birbirine bağladılar. NASA, Ay'ın etrafında bir görev yaptıktan sonra onları eve güvenli bir şekilde getireceğini söyledi. Böylece güven tazeledi.


Artemis Görevleri için geri sayım: SpaceX'in Vakum Raptor Motor testi başarılı!

Artemis Görevleri için geri sayım: SpaceX'in Vakum Raptor Motor testi başarılı!

SpaceX ve NASA ortaklığı Artemis görevleri için devam ediyor. SpaceX'in Vakum Raptor Motor testleri başarıyla sonuçlandı.

Entegrasyonu yapılan bu önemli servis modülü, Orion mürettebat kapsülünün altında yer alıyor. Ayrıca gelecek yıl Artemis II görevi sırasında dört astronot için itiş gücü, güç, termal kontrol ve su ve hava sağlayacak. Servis modülü, üç adet uzay aracıyla birlikte adaptör fırlatma kaplama paneliyle çevrelenmiş bir muhafazanın içine sığıyor.

Fırlatma sırasında bu paneller şiddetli ısıya, rüzgara ve akustiğe karşı koruma sağlıyor. Orion, Dünya atmosferinden kurtulduktan sonra kaplama panellerinin bir görevi var. Uzay aracının güneş panellerinin açılmasına izin verecek. Görevin sonunda mürettebat kapsülü Dünya atmosferine girmeden hemen önce servis modülü ayrılacak. Ardından yanarak yok olacak.

Artemis II görev ekibinin bir sonraki görevi ise sisteminin mükemmel çalışır durumda olduğunu doğrulamak. Bunun için birleşik mürettebata ve servis modülüne ilk kez güç verecekler. Ardından Orion üzerinde, bir sürü zorlu testler yapacaklar. Çünkü uzay aracı zorlu koşullarla mücadele edecek.

Orion uzay aracı, geçen yılın sonuna doğru insansız Artemis I görevinde ilk kez uzaya gitti. Bu görev sayesinde mühendislerin, mevcut uzay aracının gelecek testlere nasıl tepki vereceği konusunda fikirleri var.

NASA bu misyonu Kasım 2024'te yapılmasını planlıyor. Tıpkı Artemis I gibi aynı yolu izleyecek. Ardından Ay yüzeyinin yaklaşık 80 mil yakınına gelecek. Sonrasında ise uzaya doğru ilerleyip eve dönecek. Bu görev yaklaşık 10 gün sürecek.

Artemis IIay misyonunasa
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Yapay Zekâ Destekli Mini Bilgisayar ASUS NUC 14 Pro AI ile Tanışın!
Yapay Zekâ Destekli Mini Bilgisayar ASUS NUC 14 Pro AI ile Tanışın!

ASUS, ilk olarak birkaç ay önce gösterdiği yapay zekâ odaklı mini bilgisayarı NUC 14 Pro AI'ın detaylarını paylaştı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu