USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Narin cinayetini çözecek ses kaydı ortaya çıktı: Kız öldü mü?

Diyarbakır'da kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin'in ölümüne ilişkin soruşturma devam ederken cinayetin düğümünü çözecek bir ses kaydı ortaya çıktı.

Narin cinayetini çözecek ses kaydı ortaya çıktı: Kız öldü mü?
13-09-2024 10:53
Google News

Narin ÖZETİ| cinayetinde kritik gelişme! Amca Salim Güran'ın 5 defa kimi aradığı belli oldu: Dedektif böcekler devrede

GALERİNİN DEVAMI <p>Diyarbakır'da kaybolduktan 19 <a href=gün sonra cansız bedeni bulunan Narin’in (8) tutuklu amcası Salim Güran'ın, yeğeninin kaybolduğu 21 Ağustos’ta saat 16.43’ten sonra 5 kez aradığı isim ortaya çıktı.

"><p>Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır <a href=Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürerken, tutuklu bulunan amca Salim Güran'ın olay günü telefonla 5 kez görüştüğü kişiye DHA ulaştı.

"><p>Amca Salim Güran'ın, en son 15.15’te okulun güvenlik kamerasına görüntüleri yansıyan Narin’in ortadan kaybolduktan sonra Antalya'daki bir cep telefonunu aradığı, 16.43 ile 17.59 saatleri <a href=arasında 1 saat 16 dakika içinde 5 kez görüştüğü saptandı.

"><p>HTS kayıtlarının incelenmesinde toplam 352 saniye konuşma yapıldığı görüldü. Jandarma, Salim Güran'ın aradığı kişinin, Diyarbakır'da yaşayan amcasının oğlu Mehmet Şerif Güran olduğunu, 21 Ağustos günü Antalya'nın Kemer ilçesi Beldibi Mahallesi’ndeki bir otelde ailesiyle <a href=tatil yaptığını belirledi.

"><p>Diyarbakır'da çiftçilikle uğraşan Mehmet Şerif Güran, <strong><em>İlk aramayı saat 16.43'te yaptı. Köydeki pamuk tarlamın kurtlandığını söyledi. Saat 16.55'te tarladan fotoğraf atıp 'İlaçlama yapayım mı?' diye sordu. Sesi çok rahattı. Hiçbir titreme ya da tedirginlik hissetmedim. Sesinde panik hali yoktu. Farklı bir şey de söylemedi. Hatta tatilde olduğum için 'Tatil nasıl gidiyor?' diye de takıldı" ifadelerini kullandı.

"><p><strong>

Salim Güran'ın olay günü yolladığı fotoğrafları emniyet birimlerine teslim ettiğini söyleyen Mehmet Şerif Güran, ceset bulunduktan sonra da Diyarbakır'a döndüğünü belirtti. Güran, "Böyle bir şey yapmasını beklemezdim, desem onu korumuş gibi oluyor. Köydeki herkese bu tutum yüklendi. Gerçeği yargı ortaya çıkaracak" dedi.

Soruşturma birimlerinin, amcanın hedef şaşırtmak için kuzeniyle irtibata geçtiği üzerinde durduğu bildirildi.

"><p>Öte yandan soruşturma süreci devam eden cinayette bir kritik gelişme <a href=daha yaşandı.

"><p>Halktv.com.tr'nin haberine göre incelemede özel küvözlerde saklanan ‘dedektif böcekler’ <a href=olarak bilinen böcekler kullanılacak.

"><p>Üzerinde insan doku kalıntısı bulunan kemiklerin, mikroskop altında incelenebilmesi için bu dokuların kemikten temizlenmesi gerekiyor. Bu noktada, söz konusu böcekler devreye giriyor.</p><p> </p><p>Narin’den alınan örnekler Kemik İnceleme Şubesi’nde bu araştırma için ayrılmış kuvözde muhafaza ediliyor. Böcekler kemiğin üzerindeki dokuyu temizlemeye başladı. Bu doku temizlendiğinde en küçük iz bile tespit edilebilecek ve böylece boyuna dış <a href=müdahale olup olmadığı ve ölüme de böyle bir müdahalenin sebep olup olmadığı ortaya çıkacak.

"><p>İskelet temizlenmesinde en yaygın tur olarak Dermestes maculatus (Syn: Dermestes vulpinus) kullanılmaktadır. Optimum 26.6-29.5 °C ısıda ve %50 nem oranındaki bir ortamda aktif olarak iskeletlerin temizlenmesini <a href=hızlı bir şekilde yaparlar. Tüy, kürk, deri, kan ve organları sevmeyen bu böcekler, hızla et tüketerek gelişim evrelerini tamamlarlar. Hassas ve narin materyaller için küçük larvalar kullanılırken, büyük ebattaki materyaller için ise daha büyük larvalar kullanılmaktadır.

">

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında anne ve ağabeyinin de bulunduğu 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"CİNAYETİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ"

Narin'in katledilişine ilişkin soruşturma sürerken cinayetin sırrını çözecek bir ses kaydı dosyaya girdi.  Şu anda tutuklamaya sevk edilen sanıklardan birinin ses kaydı dosyaya girdi. Tutuklamaya sevk edilen 9 kişi var.

"NARİN KAYBOLDUKTAN SONRA TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI"

Bu kişiler arasında Salim Güran'ın işçisi Ramazan Atasoy var. Salim Güran'la Ramazan Atasoy Narin kaybolduktan sonra telefon görüşmesi yaptı. O kayıtlar ortaya çıktı. O ses kayıtlarında amca Salim Güran'ın işçisi Ramazan Atasoy'a 'Ramazan kız öldü mü?' dediği duyuldu.

Son dakika: Narin cinayetinde anne ve ağabey dahil 8 kişi tutuklandı!Son dakika: Narin cinayetinde anne ve ağabey dahil 8 kişi tutuklandı!

"NARİN'İN SAĞ TESLİM EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKIYOR"

Bu ses kayıtlarından Narin'in Ramazan Atasoy'a sağ teslim edildiği ortaya çıkıyor. Aynı zamanda itirafçı Nevzat Bahtiyar ile Ramazan Atasoy'un birlikte olduğu gerçeği de ortaya çıkıyor."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
ABD, Apple Watch'ın yeni özelliğini onaylıyor!
ABD, Apple Watch'ın yeni özelliğini onaylıyor!

ABD Gıda ve İlaç dairesi watchOS 11 ile birlikte gelen yeni uyku apnesi algılama özelliğine onay verdiğini açıklıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu