USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Müzik festivalinde izdiham felaketi: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kongo'da bir stadyumda gerçekleştirilen konserde izdiham yaşandı. Olayda en az 7 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi ise yaralandı.

Müzik festivalinde izdiham felaketi: Çok sayıda ölü ve yaralı var
28-07-2024 14:38
Google News
Kongo'da ÖZETİ| bir stadyumda gerçekleştirilen konserde izdiham yaşandı. Olayda en az 7 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi ise yaralandı.Abone ol

Kongo'nun başkenti Brazavil'de bulunan Stade des Martyrs stadyumundaki etkinlik faciayla son buldu. Popüler bir Kongo gospel şarkıcısı olan Mike Kalambayi'nin sahne aldığı stadyumda izdiham yaşandı. Olayda en az 7 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi ise yaralandı. Yaralılardan bazılarının yoğun bakımda tedavi gördüğü belirtildi. 

Yetkililer izdihamın nedenine ilişkin bir açıklama yapmazken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Ancak etkinliği organize eden yerel müzik yönetim şirketi, güvenlik güçlerinin bazı sorun çıkaranları etkisiz hale getirmeye çalışmasıyla kaosun çıktığını söyledi.

Yönetim şirketi Maajabu Gospel'dan yapılan açıklamada, çok sayıda müzisyen ve papazın da yer aldığı konsere yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı belirtildi.

Olay yerinden ve yayından alınan görüntülerde, stadyumun dışında barikatların önünde toplanan ve içeri girmeyi bekleyen büyük kalabalıklar görülüyor.

İçeride insanların sahnenin merkezine doğru koştuğu görülüyordu.

Kongo'da geçmiş yıllarda da bu tür izdihamlar yaşandı. Bu olaylar çoğunlukla aşırı güç kullanımı gibi yetersiz kalabalık kontrol önlemlerinden kaynaklanıyordu.

Geçtiğimiz ekim ayında da aynı stadyumda bir müzik konseri sırasında yaşanan izdihamda 11 kişi hayatını kaybetmişti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Si̇ber güvenli̇ği̇n yol hari̇tasi: Yerli̇ ve mi̇lli̇ teknoloji̇
Si̇ber güvenli̇ği̇n yol hari̇tasi: Yerli̇ ve mi̇lli̇ teknoloji̇

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin siber güvenlik alanında vizyon belgesi olan Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı’nın Resmi Gazete’de yayımlandığını duyurarak, 18 ulusal siber güvenlik hedefi belirlediklerini kaydetti.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu