USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mütefekkir yazar Yaşar Kaplan için Almanya’da cenaze namazı

Mütefekkir, yazar ve tercüman Yaşar Kaplan, 71 yaşında Almanya'da vefat etti. Yaşar Kaplan için Köln kentinde cenaze namazı kılındı.

Mütefekkir yazar Yaşar Kaplan için Almanya’da cenaze namazı
09-01-2023 18:52
Google News

Yaşar ÖZETİ| Kaplan, dün Almanya’da tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti. Kaplan için bugün Köln Fatih Cami’sinde cenaze namazı kılındı.

Kaplan’ın cenaze namazını kıldıran IGMG Genel Başkan Yardımcısı Celil Yalınkılıç yaptığı açıklamada, “Gurbette ölen değerli bir yazar kardeşimizdi. Allah rahmet eylesin. 1980 ve 1990’lı yıllarda çıkarmış olduğu dergiler, yazmış olduğu yazılar ve kitaplarıyla Türkiye’deki Müslüman gençlerin üzerinde çok ciddi etkisi, tesiri, yetişmesinde büyük emeği olmuş olan büyük mütefekkir yazarımızdandır“ dedi.

Kaplan’ın darbe dönemlerinde tavizsiz tutumu ile tanındığına dikkat çeken Yalınkılıç, “28 Şubat sürecinde göstermiş olduğu dirayet sebebiyle de mahkum edildi. Uzun yıllardan beri gurbette hicret hayatı yaşadığı hastalıklar çekti, büyük acılar yaşadı ve nihayetinde emanetini Rabbine gurbette teslim etti. Biz de bugün Müslümanlar olarak kardeşlik vazifemizi yerine getirmiş olduk cenabı Allah kendisine rahmet eylesin taksiratını affetsin mekanı cennet olsun” dedi.

Cenaze namazına Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Uluslararası Demokratlar Birliği’nin (UID) eski Genel Başkanı Süleyman Çelik, Milli Görüş genel merkez çalışanları, sivil toplum kuruluşları ve üyeleri katıldı.

CENAZESİ TÜRKİYE'YE GÖNDERİLDİ

Kılınan cenaze namazının ardından Ankara’ya uğurlanan Kaplan’ın cenazesi yarın Ankara Hacı Bayram Veli Camisi’nde kılınacak namazın ardından Taceddin Dergahı Haziresi’ne defnedilmesi planlanıyor.

YAŞAR KAPLAN KİMDİR?

Niğde'de 1952'de dünyaya gelen Kaplan, ilköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini Kayseri İmam Hatip Lisesi'nde tamamlandı. Ardından İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Amerikan Dili ve Edebiyatı Tarihi bölümlerinde yükseköğrenim gördü.

Diyanet İşleri Başkanlığı, İller Bankası, Türkiye Zirai Donatım Kurumu, Mila Haber Ajansında yazı işleri müdürlüğü ve Devlet Planlama Teşkilatında tercümanlık görevlerinde bulunan Kaplan, dört ayrı eserinden dolayı yargılandı, Demokrasi Risalesi adlı deneme kitabı nedeniyle 3 yıla yakın cezaevinde kaldı.

Kaplan, cezaevinden çıktıktan sonra 2001 yılında Almanya'ya gidene kadar Akit gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

İslamcı edebiyatın 1980'li yıllardaki ünlü isimlerinden olan Yaşar Kaplan, hikaye, deneme ve eleştiri yazılarını kendi adı ve müstear imzalarla Edebiyat, kurucusu olduğu Aylık Dergi ve Meydan dergilerinde yayımladı. Yönettiği Aylık Dergi'de aktüel konulara getirdiği yaklaşımlarla hikayeciliğinin yanı sıra deneme ve eleştirileriyle de ilgi topladı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
iPhone 17'nin Bu Özelliği iPhone 16 ile Aynı Olacak
iPhone 17'nin Bu Özelliği iPhone 16 ile Aynı Olacak

Apple'ın bu yılın Eylül ayında piyasaya sürmesi beklenen iPhone 17 serisinin bir özelliği iPhone 16 ile aynı olacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu