USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Musk'ın erişime açtığı hesaplar arasında Trump yok

Twitter'ı satın alan Elon Musk, Twitter'da askıya aldığı bazı hesapları yeniden kullanıma açtı; eski ABD Başkanı Trump'ın hesabıyla ilgili ise henüz bir karar vermediğini açıkladı.

Musk'ın erişime açtığı hesaplar arasında Trump yok
19-11-2022 07:39
Google News

Twitter'ın ÖZETİ| yeni sahibi Elon Musk, şirket tarafından yasaklanan veya askıya alınan bazı hesapların yeniden erişime açıldığını duyurdu.

Musk, şirketin komedyen Kathy Griffin ve akademisyen Jordan Peterson'ın hesaplarını eski haline getirdiğini açıklarken; eski ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabının ise tekrar kullanıma açılıp açılmayacağı konusunda henüz bir karar verilmediğini söyledi.


Musk, hiciv sitesi Babylon Bee'nin hesabının da eski haline getirildiğini attığı bir tweetle onayladı.

Sitenin resmi hesabının yaptığı açıklamada da "geri döndük" ifadesi yer aldı.

Musk, mayıs ayında, 6 Ocak 2021 yılında ABD Kongre Binası saldırısının ardından Twitter hesabı askıya alınan Trump'a yönelik Twitter yasağını kaldıracağının sinyalini vermişti.

Öte yandan ABD'li milyarder, bu ay başlarında, "parodi" olduğunu açıkça belirtmeden taklit yapan kişilerin hesaplarının uyarı yapılmaksızın kalıcı olarak askıya alınacağını ifade etmişti.


Twitter, mavi rozet kullanımı için alınacak aylık 8 dolar ücreti de, sahte hesapların artması yüzünden geçtiğimiz cuma günü durdurmuştu.

Bu arada Musk'ın, sosyal medya şirketinde çalışanların daha uzun süre çalışması ya da tazminat alarak işten çıkmalarını istemesinin ardından Twitter'da büyük bir istifa dalgası yaşanıyor.

New York Times'ta yer alan habere göre, perşembe günü Twitter'dan bin 200 çalışan istifa etti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Köpek Balıkları Uzaktaki Kan Kokusunu Alabilir mi?
Köpek Balıkları Uzaktaki Kan Kokusunu Alabilir mi?

Köpek balıkları, su altı dünyasının en dikkati çeken canlılarındandır. Öyle ki bu hayvanların, kan kokusunu kilometrelerce öteden alabildiği iddiası sürekli olarak gündeme gelir.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu