USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Musk, o ismin Tesla Cybertruck'ını devre dışı bıraktı!

Elon Musk ve Ramzan Kadirov arasında Tesla Cybertruck yüzünden tartışma çıktı. İşte detaylar.

Musk, o ismin Tesla Cybertruck'ını devre dışı bıraktı!
22-09-2024 08:03
Google News

Tesla ÖZETİ| CEO'su Elon Musk ile Çeçen lider Ramzan Kadirov, Tesla Cybertruck yüzünden birbirine girdi. Rusya'da resmi olarak satılmamasına rağmen Cybertruck alan Çeçen lider, aracını modifiye etti. Ancak bu modifiyeyi beğenmeyen Musk ise aracın yazılımını devre dışı bıraktı.

Elon Musk ve Ramzan Kadirov, Tesla Cybertruck yüzünden birbirine girdi

Kadirov, daha önce Musk'ın kendisine bir Cybertruck hediye ettiğini iddia etmiş ve silahlandırılmış aracı Rusya sokaklarında kullandığı bir video yayınlamıştı. İddiaya göre araç, Çeçen birliklerini desteklemek üzere cepheye gönderildi.

Ancak Musk, Kadirov'a araç hediye ettiğini yalanladı ve sosyal medyada “Rus bir generale Cybertruck vereceğimi düşünecek kadar aptal mısınız?” şeklinde bir açıklama yaptı.

Dünyanın ilk üçe katlanan telefonu Çin dışına çıkıyor! İşte tahmini Türkiye fiyatı

Dünyanın ilk üçe katlanan telefonu Çin dışına çıkıyor! İşte tahmini Türkiye fiyatı

Huawei, dünyanın ilk üçe katlanabilen akıllı telefonunu tanıttı. Kısa süre önce gelen açıklamaya göre Mate XT Ultimate, küresel yolunda.

Kadirov ise Tesla'nın, cephede görev yaptıktan sonra Cybertruck'ı uzaktan devre dışı bıraktığını iddia ederek tepki gösterdi. Musk'ın bu hareketinin korkakça olduğunu söyledi. Tehlikeli bölgelere gönderilen bir aracın üretici tarafından uzaktan etkisiz hale getirilmesini de eleştirdi.

Tesla, yazılım aracılığıyla otomobillerini uzaktan kontrol edebiliyor. Tesla'nın bu olayda aracı devre dışı bırakma gerekçesi henüz belli değil. Ancak Ukrayna-Rusya arasındaki gerilimlerin arttığı bir dönemde yaşanması dikkat çekici.

Bu anlaşmazlık, elektrikli araçların mülkiyeti ve modifikasyonuna ilişkin soruları da gündeme getiriyor. Tabii Musk ve Tesla, Kadirov'un son iddiaları hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
God of War Ragnarök, Steam'de Eleştiri Yağmuruna Tutuluyor
God of War Ragnarök, Steam'de Eleştiri Yağmuruna Tutuluyor

Steam kullanıcıları, God of War Ragnarök'ün yeni çıkan PC portunu eleştiri yağmuruna tuttu. Nedeni ise PSN hesabı zorunluluğu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu