USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Mükellef için bildirim kolaylığı getirildi

Yeni alınan bir kararla vergi mükelleflerine bildirim kolaylığı getirildi. Artık, mükellefin kendisinin yapmak zorunda olduğu bildirim, Ticaret Bakanlığı'nın takip ettiği bir iş ise direkt Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bildirilecek.

Mükellef için bildirim kolaylığı getirildi
18-01-2023 09:55
Google News

Vergi ÖZETİ| mükelleflerine, kamu dairelerinde bir kez işlem yaptıktan sonra ibraz ettiği evrakların farklı daireye gönderilme ve yaptığı bir işlemi vergi dairesine yansıması gibi konularda kolaylık sağlandı.

Mükelleflerin Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) bildirmeye mecbur olduğu bilgilerden, Ticaret Bakanlığı'nca elektronik ortamda Hazine ve Maliye Bakanlığı'na iletilenlerin "mükellefler tarafından yapılmış gibi" kabul edilmesi sağlandı.

UYGULAMA KARARI RESMİ GAZETE'DE

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayınlandı.

BİLDİRİM KOLAYLIĞI

1 Şubat itibarıyla yürürlüğe girecek düzenlemeyle mükelleflere bildirim kolaylığı getirildi.

SİCİLE VERİLEN EVRAKLAR, VERGİ DAİRESİNE DE İLETİLECEK

Ticaret sicili memurlukları, kurumlar vergisi mükellefi olup Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca tescil için başvuran mükelleflerin başvuru evraklarının bir suretini ilgili vergi dairesine yazılı veya elektronik ortamda intikal ettirecek.

MÜKELLEF İŞE BAŞVURU BİLDİRİMİ YAPMIŞ SAYILACAK

Bu mükelleflerin işe başlamayı bildirme yükümlülükleri yerine getirilmiş sayılacak.

​​​​​​​Ticaret Sicili Yönetmeliği gereğince tescil zorunluluğu bulunan işlemlerden tebliğin tablosunda yer alanlara ilişkin bilgiler, Ticaret Bakanlığı tarafından elektronik ortamda Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bildirildiğinden, söz konusu işlemlere ilişkin bildirimler de "mükellefler tarafından yapılan bildirim" olarak kabul edilecek.

BİR KEZ BİLDİRİM YAPAN, TEKRAR FARKLI DAİRELERE GİTMEYECEK

Bu kapsamda söz konusu işlemler için mükelleflerce ayrıca vergi dairesine bildirimde bulunulmasına gerek olmayacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Selçuk Bayraktar ve TEKNOFEST heyecanı Başkent Kulisi Özel'de!
Selçuk Bayraktar ve TEKNOFEST heyecanı Başkent Kulisi Özel'de!

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in hazırlayıp sunduğu Başkent Kulisi Özel, Teknofest heyecanını Kanal 7 ve Ülke TV ortak canlı yayınıyla ekranlarına taşıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu