USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Motorola'dan Motorlu Menteşeli Katlanabilir Telefon Geliyor

Motorola yeni motorlu menteşeli katlanabilir telefonuyla sektörde adından söz ettirmeyi amaçlıyor.

Motorola'dan Motorlu Menteşeli Katlanabilir Telefon Geliyor
10-10-2024 23:53
Google News

Motorola, ÖZETİ| motorlu menteşe sistemine sahip yeni bir katlanabilir telefon üzerinde çalışıyor. Son dönemde sayısız farklı katlanabilir telefon gördük ve bu sefer de bir yenisi Motorola'dan geliyor.

Motorola'nın yeni katlanabilir telefonunun menteşesi, telefonun açısını otomatik olarak ayarlayacak bir mekanizmaya sahip olacak. Motorola’nın bu fikri, ABD Patent Ofisi'ne yapılan bir başvuru ile ortaya çıktı ve patent başvurusuna göre telefon, kullanıcı hareketlerini takip ederek menteşeyi motorlu bir sistemle ayarlayacak ve böylece telefon ekranı ideal açıda tutulabilecek.

Bu tür bir menteşe sistemi daha önce başka cihazlarda da karşımıza çıkmıştı. Örneğin Lenovo’nun IFA 2023’te tanıttığı dizüstü bilgisayarında benzer bir teknoloji kullanılıyordu ancak Lenovo’nun dizüstü bilgisayarı çok daha büyük bir yapıya sahip olduğundan, gerekli motorları ve diğer bileşenleri yerleştirmek için daha fazla alana sahipti. Katlanabilir telefonlar ise daha küçük form faktörlerine sahip oldukları için bu tür bir mekanizmayı entegre etmek daha zorlu bir mühendislik sorunu oluşturuyor.

Mekanizması nasıl çalışacak?

Geçmişte açılır selfie kameralı telefonlar da bu tür motorlu sistemlerle donatılmıştı ancak bu mekanizmalar telefonların genel tasarımını olumsuz etkilediği ve yer kapladığı için üreticiler bu tasarımdan vazgeçti. Şimdi ise Motorola, bu yeni menteşe teknolojisi ile bu sorunu çözmeye yönelik adımlar atıyor.

Patente göre telefonun menteşe sisteminde küçük motorların yanı sıra ısı uygulandığında şekil değiştirebilen özel malzemeler kullanılacak. Bu malzemeler, pilden sağlanan elektrik enerjisi ile şekil değiştirebilecek. Ayrıca telefonun yapay zekâ destekli bir sistemle kullanıcı hareketlerini izleyerek menteşeyi otomatik olarak ayarlayacağı belirtiliyor.

Motorola’nın bu teknolojiyi ticari bir ürüne dönüştürüp dönüştürmeyeceği henüz belli olmasa da bu tür bir yenilik katlanabilir telefonlar için devrim niteliğinde bir adım olabilir.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Opera'ya Yapay Zekâ Destekli Yeni Bir Özellik Geliyor
Opera'ya Yapay Zekâ Destekli Yeni Bir Özellik Geliyor

Opera'nın yapay zekâ aracı Aria, yakında komutlar ile tarayıcınız ve sekmeleriniz üzerinde işlemler yapabilecek.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu