USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Modeller Podyumda Neden Hiç Gülmez?

Podyumda yürüyen mankenlerin yüzlerindeki o asık ifadeyi gözünüzün önüne getirin, asla gülümsemeyen asık bir yüz ifadesi…

Modeller Podyumda Neden Hiç Gülmez?
30-07-2024 21:42
Google News

Pek ÖZETİ| çok insan bu konunun aslını merak etse de tüm marka ve modeller için benzer durumun geçerli olduğunun altını çizmek gerek.

Peki modeller neden yüzlerinde ufacık bile bir tebessüm taşımazlar?

Modellerin podyumda neden gülümsemedikleri, aslında moda şovlarının estetik ve profesyonellik anlayışına dayalı olarak geliştirilmiş bir stratejidir.

mankenler

Moda sektörünün bu konuyla ilgili aslında pek çok stratejisi var ve işler bizim sandığımız kadar kolay değil. Moda şovlarının odağı genellikle tasarımlar ve kıyafetler üzerindedir, bu nedenle bir modelin gülümsemesi, bu odaklanmayı dağıtacağı gibi kıyafetlerin öne çıkmasını engelleyebilir.

Ciddi bir yüz ifadesi, modelin tasarıma odaklandığını ve kendi kişisel ifadesinin ön planda olmadığını göstermesi demektir. Bu da marka için aslında tam aranan şey.

Gülümsememek, tarihsel olarak aristokrat bir görünümün ve zarafetin ifadesi olarak kabul ediliyor.

podyum

Kim, neden asık suratlılığı aristokrat alameti olarak ortaya çıkardı bilmiyoruz fakat ciddi bir duruş her zaman özgüvenli bir iz bırakıyor kabul edelim. Büyük ve lüks markalar da bu stratejiden faydalanarak tüm dikkati kıyafetlerin ‘ulaşılamaz’ oluşuna vermek istiyor.

Yani podyumda gülümsemek, aslında biraz da herkes tarafından ulaşılabilir olmakla alakalı. Bu yüzden prestijli markaların pek de tercih ettiği bir şey değil.

Abartılı ve alışılmışın dışında tasarımlar giyildiğinde, bir gülümseme bu tasarımların ciddiyetini ve stilini küçümseyen bir izlenim bırakabilir.