USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'MİT görevlisiyiz' diyerek dolandırmışlardı: 2 kişi tutuklandı

Muğla Marmaris'te kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtıp, 'Libya operasyonu için para lazım' diyerek 30 kişiyi 15 milyon lira dolandıran 5 şüpheliden 2’si tutuklandı.

'MİT görevlisiyiz' diyerek dolandırmışlardı: 2 kişi tutuklandı
08-04-2023 14:28
Google News

Muğla ÖZETİ| Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Marmaris ilçesinde Hacı Hamza Severler adlı 'MİT görevlisi' olarak tanıtıp, dolandırıcılık yaptığı bilgisine ulaştı.

15 MİLYON LİRA TOPLADILAR

6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Hacı Hamza Severler ile 4 kişinin "Şehit ailelerine, dini derneklere ve arsa-tapu işlerinde bürokratik yardım", "Libya operasyonu için para lazım" diyerek, iş insanları ve esnafın da arasında bulunduğu 30 kişiden 15 milyon lira topladıkları belirlendi.

5 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen polis, 4 Nisan günü sabah saatlerinde Marmaris'teki adreslere baskın yaptı. Operasyonda 5 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çok sayıda mermi, büyü kitabı, ajanda ve banka dekontları ele geçirildi. Hacı Hamza Severler ise Osmaniye'de depremzedeler için para topladığı sırada gözaltına alındı.

Şüphelilerin kendilerine 'Komutan' ve 'Müçteba' gibi adlar taktığını, kişilerin duygularını sömürerek dolandırdıkları, örgüt lideri Hacı Hamza Severler'in kiraladığı villalarda lüks bir hayat sürdüğü belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hacı Hamza Severler ile Levent Kurt tutuklanırken; Orhan S., Zeliha S., ve Murat D., adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
OpenAI Yeni
OpenAI Yeni "Canvas" Arayüzünü Kodlama Projeleri İçin Tanıttı

OpenAI, kullanıcıların kodlama projelerinde daha verimli çalışmasını sağlamak için yeni "Canvas" arayüzünü duyurdu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu