USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mirasçılara ikinci güzel haber! Devlet her ay para ödeyecek

Anneden babadan miras kalanlara ikinci güzel haber bakanlıktan geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı yeni başlattığı uygulamayla birlikte mirasçılara her ay maaş ödeyecek. İşte uygulamadan yararlanma şartları ve detayları...

Mirasçılara ikinci güzel haber! Devlet her ay para ödeyecek
12-08-2024 12:33
Google News
Anneden ÖZETİ| babadan miras kalanlara ikinci güzel haber bakanlıktan geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı yeni başlattığı uygulamayla birlikte mirasçılara her ay maaş ödeyecek. İşte uygulamadan yararlanma şartları ve detayları...Abone ol

Tarım ve Orman Bakanlığı, uzun süre kullanılmayan tarım arazileri için yeni bir uygulama başlattı. Bu uygulama kapsamında devlet, miras yoluyla sahip olunan ve uzun süredir ekilmeyen tarlalar için mirasçılara her ay maaş ödeyecek.

Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla sahip olunan ancak iki yıldan fazla süredir ekilmeyen tarım arazilerinin dijital kiralama yöntemiyle kiraya verileceğini açıkladı.

Bu sayede, miras hukuku nedeniyle işlenemeyen tarlalar yeniden üretime kazandırılacak ve mirasçılar her ay düzenli bir gelir elde edecek.
Boş Araziler Ekonomiye Kazandırılacak

Bu yeni uygulama ile işlenmeyen tarlalar dijital platformlar üzerinden kiraya verilerek, hem ülke tarımının etkin kullanımı sağlanacak hem de mirasçılara ek gelir sağlanacak.

Kiralama işlemleri dijital olarak gerçekleştirilecek ve elde edilen gelirler doğrudan arazi sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacak.

Arazilerin tespiti, en yakın yerleşim yerlerinden başlanarak yapılacak ve tarlalar, bağlar, bahçeler detaylı olarak incelenecek.

Bu sayede hem ülkenin tarım kaynakları verimli bir şekilde kullanılacak hem de vatandaşlar ek gelir elde etmiş olacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tüm iPhone 16 Modelleri Aynı RAM Kapasitesiyle Geliyor!
Tüm iPhone 16 Modelleri Aynı RAM Kapasitesiyle Geliyor!

Apple, iPhone 16 modellerinin RAM kapasitesinde önemli bir değişiklik yaptı. Standart ve Plus modellerin RAM'leri artırıldı ve tüm iPhone modelleri aynı büyüklükte RAM ile gelmeye başladı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu