USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Teknoloji

Milyoner Olmanın En Kolay ve En Zor Olduğu Ülkeler [Güncel]

Sıfırdan 1 milyon euro kazanmanın en kolay ve en zor olduğu ülkeler açıklandı. Türkiye için durum hiç de iç açıcı değil. Normal şartlarda ülkemizde, ömrümüzün sonuna kadar çalışsak dahi euro milyoneri olamıyoruz.

Milyoner Olmanın En Kolay ve En Zor Olduğu Ülkeler [Güncel]
24-04-2023 15:57
Google News

İndirim ÖZETİ| kodları ve cashback gibi özelliklerle internet alışverişlerini ucuza getirmeye yardımcı olan Picodi, zaman zaman dikkat çekici kamuoyu araştırmaları da yapıyor. Bu bağlamda; platformun son araştırması, gerçek bir milyoner olmanın ülkeler bazında ne kadar zaman aldığı oldu. Sonuçlar Türkiye için pek de iç açıcı değil. 

Picodi, Numbeo isimli bir platformun aylık ortalama maaş verilerini kullanarak yaptığı araştırmada, 1 milyon euro kazanmak için hangi ülkede ne kadar çalışılması gerektiğini gözler önüne serdi. 102 ülkenin dahil edildiği araştırma, Türkiye'de 1 milyon euro kazanmak isteyen bir vatandaşın 214 yıl 8 ay boyunca çalışmak zorunda olduğunu ortaya koydu. Yani Türkiye'deki bir birey, ortalama seviyede maaşlı bir çalışan olarak ömrünün sonuna kadar çalışsa da euro milyoneri olamıyor.

Euro milyoneri olmanın en kolay olduğu ülkeler:

Picodi araştırma

Yapılan araştırma, dünyada 1 milyon euro kazanmanın en kolay olduğu ülkenin İsviçre olduğunu gözler önüne serdi. Burada ülke ortalamasında maaş alan bir birey, 15 yıl 3 ay boyunca çalışması halinde euro milyoneri olabiliyor. İsviçre'yi 18 yıl 2 ay ile Singapur, 18 yıl 6 ay ile Lüksemburg ve 21 yıl 3 ay ile de ABD takip etti. En güçlü Avrupa Birliği ülkelerinden Almanya'da 1 milyon euro kazanmak için 30 yıl 8 ay gerekiyor.

1 milyon euro kazanmanın en kolay olduğu yerler

Avrupa dışında olup güçlü ekonomilere sahip olan ülkelerden Japonya'da euro milyoneri olmak için 35 yıl 10 ay gerekiyor. Bu ülkenin sıralaması 23. Teknoloji ile nam salan Güney Kore ise 25. sırada yer alıyor ve bu ülkede 1 milyon euro kazanmak için 39 yıl 1 ay çalışılması gerekiyor. Bu süre, 28. sırada yer alan Suudi Arabistan için 44 yıl 9 ay.

euro milyoneri olmak

Listenin ilk yarısında, yani ilk 51 sırada yer alan dikkat çekici ülkelerden biri de Çin. 42. sırada yer alan Çin'de euro milyoneri olmak için 84 yıl 3 ay boyunca çalışmak gerekiyor. Komşumuz Yunanistan'da ise 102 yıl 1 ay çalışılması halinde euro milyoneri olunuyor. Çin ve Yunanistan'da maaşla çalışan bir bireyin ömrünün sonuna kadar euro milyoneri olması imkansız.

araştırma

102 ülkeyi kapsayan araştırmanın 64. sırasında Irak yer alıyor. Yıllardır toparlanamayan ülkede euro milyoneri olmak için 163 yıl 2 ay çalışılması gerekiyor. Elbette böyle bir olasılık teknik olarak mümkün değil ancak Irak'ın Türkiye'den iyi bir noktada olması dikkat çekici.

Geldik Türkiye'nin çevresine

Türkiye euro milyoneri olmak

102 ülke arasında 77. sırada bulunan Türkiye'de euro milyoneri olmak için 214 yıl 8 ay boyunca çalışılması gerekiyor. Ortalama çalışma hayatının katbekat fazlası olan bu süre, Türkiye'de 1 milyon euro kazanmanın normal koşullarda mümkün olmadığını gözler önüne seriyor. Vietnam, Kuzey Makedonya, Bolivya, Arnavutluk ve Moldova hemen üstümüzde, Peru, Arjantin, El Salvador, Kenya ve Brezilya ise hemen altımızda yer alıyor.

Euro milyoneri olmanın en zor olduğu ülkeler:

euro milyoneri olmanın en zor olduğu ülkeler

Yapılan araştırmaya göre euro milyoneri olmanın en zor olduğu ülke, 664 yıl 6 aylık çalışma süresi ile Pakistan. Bu ülkenin hemen üzerinde 646 yıl 8 ay çalışma süresi ile Mısır yer alıyor. Uganda, Nijerya, Nepal ve Bangladeş gibi ülkeler de listenin en alt sıralarında alıyor...


Editor : Åžerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Dodge Charger, Avrupa ile Orta Doğu Pazarına Geliyor
Dodge Charger, Avrupa ile Orta Doğu Pazarına Geliyor

Milyonlarca hayrana sahip olan Dodge Charger ile ilgili bomba bir gelişme yaşandı. Stellantis, bu otomobilin gelecek yıl Avrupa ile Orta Doğu pazarına geleceğini duyurdu. Peki söz konusu ülkeler arasında Türkiye var mı?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKÄ°TLERÄ°
Gazete ManÅŸetleri
Yol Durumu