USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Savunma Bakanlığı heyeti F-16'lar için ABD'ye gitti

Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye arasında süren F-16 pazarlığı sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, F-16 tedarikinin en kısa sürede gerçekleşmesi için bakanlık heyetin ABD'ye gittiği açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı heyeti F-16'lar için ABD'ye gitti
15-08-2022 12:44
Google News

Milli ÖZETİ| Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "F-16 tedariki ve modernizasyonunun en kısa sürede gerçekleştirilmesi maksadıyla ABD tarafından yapılan davet üzerine Millî Savunma Bakanlığı teknik heyeti görüşmeler yapmak üzere ABD’ye gitmiştir" denildi.

"BU ŞARTLARI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçen haftalarda Ankara'da düzenlenen '13'üncü Büyükelçiler Konferansı' kapsamındaki konuşmasında, Türkiye’nin ABD’den F-16 satın almak için yaptığı başvuruya değinerek, “F-16 müracaatımızı yaptık. Bu müracaat kapsamında 3 toplantımızı yaptık. Ağustos’ta bir toplantı daha yapacağız” demişti.

Akar, ABD heyetinin, kendilerini yakın bir zamanda Amerika'ya davet ettiğini belirterek, "Burada birtakım şartlar konuldu. 'Bu şartları kabul etmemiz mümkün değil' diye muhataplarımıza söyledik" ifadelerini kullanmıştı.

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Abilene Paradoksu Nedir?
Abilene Paradoksu Nedir?

İstemediğiniz bir şeye “evet” demek zorunda kaldınız mı? Hayatınızda en az bir kere de olsa karşılaştığınız bu durum, aslında bilime göre bir paradoks.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu