USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Belçika'da! NATO toplantısında kritik konular

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Belçika'nın Brüksel şehrine ulaştı. NATO Savunma Bakanları yarın Brüksel'de bir araya gelecek.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Belçika'da! NATO toplantısında kritik konular
16-10-2024 21:48
Google News

Bakan ÖZETİ| Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı için Belçika'ya gitti. Bakan Güler'i Brüksel'de, NATO Daimi Temsilcisi Zeki Levent Gümrükçü, Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, AB Daimi Temsilcisi Büyükelçisi Faruk Kaymakçı, NATO Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanı Tümgeneral Kemal Turan ve diğer resmi törenlerde.

KRİTİK TOPLANTI KARARGAHTA GERÇEKLEŞECEK

İki gün sürecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı yarın Brüksel'deki karargahta düzenlenecek. Bu, 1 Ekim'de göreve gelen Rutte'nin başkanlık edeceği ilk toplantı olacak. Toplantıda Türkiye'yi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler temsil edecek.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov da toplantının NATO-Ukrayna Konseyi oturumuna katılarak sahadaki son durumu ve ihtiyaçları aktaracak.

Rutte, toplantının gündemiyle ilgili basın mensuplarına yaptığı bilgilendirmede, gündemin temmuz ayında yapılan Washington Zirvesi'nde alınan kararlar uyarınca İttifak'ın savunma ve caydırıcılığının artırılması, Ukrayna'nın desteklenmesi, Asya-Pasifik bölgesi ve AB ile ortaklığın derinleştirilmesi, Kosova ile Irak'taki NATO misyonlarının faaliyetlerine ilişkin değerlendirme olacağını söyledi.

Savunma harcamalarının ve yatırımlarının artırılmasının bakanların gündemindeki önemli maddelerden olduğunu ifade eden Rutte, savunma endüstrisindeki önemli aktörlerle görüşmeler yaptığını belirtti.

Rutte, bakanların müttefikler arasındaki kapasite ve yeteneklerin uyumlandırılmasıyla ilgili bir girişimini kabul edeceğini söyledi.

UKRAYNA

Ukrayna'ya ulaştırılacak yardımların koordinasyonunu NATO çatısında sağlayacak Almanya'daki yeni üssü ziyaret ettiğini dile getiren Rutte, bunun birkaç ay içinde operasyonel hale gelmesini beklediğini kaydetti.

Rutte, Washington Zirvesi'nde alınan Ukrayna'ya gelecek yıl için 40 milyar avroluk yardım kararına ilişkin planın yolunda gittiğini, NATO'nun bu ülkeye yılın ilk yarısında 20,9 milyar avroluk harcama taahhüdünü yerine getirmeye hazırlandığını söyledi.

Bir soru üzerine Ukrayna Devlet Başkanı Volodmir Zelenskiy'in "Zafer Planı" adını verdiği programın detaylarına hakim olduğunu belirten Rutte, Ukrayna'nın bir gün mutlaka NATO şemsiyesi altına gireceğini yineledi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Airbnb'de
Airbnb'de "Yardımcı Ev Sahibi" Dönemi Başlıyor

Yakın zamanda otel işletmecileri gibi Airbnb yöneticileri görmeye başlayabiliriz.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu