USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi: Bildiri yayımlandı

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı sona erdi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi: Bildiri yayımlandı
09-08-2023 19:22
Google News

Cumhurbaşkanlığı ÖZETİ| Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantı sonrası bildiri yayımlandı. 

MGK Bildirisinde şu konulara vurgu yapıldı:

Lozan Barış Antlaşmasının 100. yıl dönümünde de tarihin Türkiye Cumhuriyeti'ne yüklediği mesuliyetin gereklerinin hassasiyetle yerine getirildiği ifade edilmiştir.

Karadeniz'de gerginliğin tırmanmasının kimsenin menfaatine olmayacağı ifade edilmiş taraflara savaşa son verme ve tahıl anlaşmasına dönülmesi çağrısında bulunulmuştur.

İslam'ı hedef alan eylemlerin engellenmesi ve suçluların cezalandırılmasındaki sorumluluklarını yerine getirmeyen devletler, bu tutumlarını değiştirmeye davet edildi.

 İklim değişikliğinin, pek çok sorunu tetikleyebilecek etkileri üzerinde duruldu, meselenin uluslararası toplumun adil ve samimi gayretiyle çözülebileceği belirtildi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
ChatGPT'nin kullanıcı sayısındaki gizem: 2 haftada rekor kırdı!
ChatGPT'nin kullanıcı sayısındaki gizem: 2 haftada rekor kırdı!

ChatGPT, son iki ayda haftalık kullanıcı sayısında 50 milyonluk devasa bir artış yaşayarak bu sıçramanın nedenleri üzerinde spekülasyonları artırdı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu