USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

MicroLED ekrana sahip Apple Watch Ultra için tarih verildi!

Apple, cihazlarındaki ekranları daha da geliştirmek istiyor. MicroLED'li Apple Watch Ultra için biraz beklememiz gerekecek.

MicroLED ekrana sahip Apple Watch Ultra için tarih verildi!
04-07-2023 15:14
Google News

Bilindiği ÖZETİ| üzere Apple, uzun vadede kendi ekranlarını üretmek istiyor. Şirket, OLED panellerden vazgeçip microLED ekrana sahip cihazlar çıkarmak için düğmeye bastı. Ancak Apple Watch hayranları için bu gelişme biraz gecikmeli olacak.

MicroLED'li Apple Watch Ultra, 2026'da gelecek

Daha önce birçok önemli kaynak, yeni nesil Apple Watch Ultra‘nın mikro LED ekrana sahip olacağını belirtti. Hatta raporlar, MicroLED'li Apple Watch Ultra modelinin 2024'te geleceğini söylüyordu. Ancak TrendForce'un ortaya çıkardığı bir detaya göre şirket, bu konuda bazı sorunlar yaşıyor.

MicroLEDli Apple Watch Ultra

Rapor, microLED'li Apple Watch Ultra modelinin üretim planlamasının tedarik sorunları nedeniyle ertelendiğini söylüyor. Buna göre akıllı saat, 2024'te değil 2026'da gelecek. Şirketin bu süreçte microLED'li iPhone'lara yöneleceği belirtiliyor.


Windows 11'li Apple Vision Pro göz kamaştırıyor!

Windows 11'li Apple Vision Pro göz kamaştırıyor!

Apple Vision Pro Windows 11 konseptiyle yeniden tasarlandı. Apple, VisionOS yerine Windows kullansaydı nasıl görünürdü?

Yayınlanan rapora göre microLED için 1 milyar doların üzerinde harcama yapıldı. Apple, her bir pikselin gerçek ışık yayan diyotlardan oluştuğu microLED’e sahip ekranı kendisi üretmek istese de ilk etapta Samsung ve LG’den büyük bir destek alacak. Yayınlanan rapora göre panel talebinin yüzde 60’ını bu şirketlerden elde edecek.

MicroLEDli Apple Watch Ultra

Sızdırılan bilgilere göre şirket, yeni Apple Watch Ultra modelinde 2.1 inç diyagonal ekrana yer verecek. MicroLED panel ile donatılacak ürün, OLED teknolojisine kıyasla enerji verimliliği avantajına sahip. MicroLED teknolojisinin bir diğer avantajı ise ekran yanma riskinin OLED ve AMOLED panellere göre daha düşük olması. Analistler, microLED panellerin kullanım ömrünün daha uzun olduğunu belirtiyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
iPad mini 7 Yakında Tanıtılabilir
iPad mini 7 Yakında Tanıtılabilir

iPad mini serisinin yeni üyesi olacak olan iPad mini 7'nin tanıtım tarihiyle ilgili yeni bir iddia ortaya çıktı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu