USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mevlüt Çavuşoğlu konsolosluk kapatan ülkelere tepki: Kapatmalar maksatlı

Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu konsoloslukların kapatılmasına ilişkin, "Bu açıklamaların ve kapatmaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Büyükelçileri bakanlığa çağırarak tam da bunu söyledik" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu konsolosluk kapatan ülkelere tepki: Kapatmalar maksatlı
03-02-2023 17:23
Google News
Dışişleri ÖZETİ| Bakan Mevlüt Çavuşoğlu konsoloslukların kapatılmasına ilişkin, "Bu açıklamaların ve kapatmaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Büyükelçileri bakanlığa çağırarak tam da bunu söyledik" dedi.Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arjantin Dışişleri, Uluslararası Ticaret ve İnanç Bakanı Santiago Cafiero ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. 

Çavuşoğlu, bazı ülkelerin Türkiye'deki misyonlarını detay paylaşmadan geçici olarak kapatmasının "maksatlı" olduğunu söyledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bir terör tehdidinin olduğunu söylüyorlar. Bir terör tehdidi varsa, hele ki müttefikse, bu tehdidin nereden kaynaklığını bize bildirmeleri gerekmez mi? Bize söylüyorlar somut bilgilerimiz var, tehdit var, o nedenle kapatıyoruz. Peki kimden geldi? Nerede, kim yapacak? O konularda bir bilgi yok. Doğru olan bu bilgileri bize, güvenlik-istihbarat birimlerimize aktarmaları. Böyle bir tehdit varsa bu bir saldırıya dönüşmeden önce bertaraf edilmesi gerekiyor.  İçişleri Bakanlığımıza, istihbaratımıza soruyoruz. Somut bir bilgi paylaşımı yok. Peki siz kapattınız da böyle bir tehdit varsa saldırıya dönüştüğü zaman ne olacak? Sadece kendinizi mi düşünüyorsunuz? Bu açıklamaların ve kapatmaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz biz. Dün büyükelçileri bakanlığa çağırarak tam da bunu söyledik. Bazı bakanlarla da görüştük.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
OpenAI Yeni
OpenAI Yeni "Canvas" Arayüzünü Kodlama Projeleri İçin Tanıttı

OpenAI, kullanıcıların kodlama projelerinde daha verimli çalışmasını sağlamak için yeni "Canvas" arayüzünü duyurdu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu