USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Metropolitan Sanat Müzesinde bulunan 27 adet sanat eserine el konuldu

New York'ta bulunan Metropolitan Sanat Müzesi'nde başka ülkelerden 'yağmalanan' 27 adet sanat eserine el konuldu.

Metropolitan Sanat Müzesinde bulunan 27 adet sanat eserine el konuldu
04-09-2022 17:35
Google News

New ÖZETİ| York eyaletinin Manhattan bölgesinde, savcılık kararı ile Metropolitan Sanat Müzesi, yağmalanan 27 sanat eserini iade etmek zorunda kaldı.

ABD merkezli BuzzFeed News'ün haberine göre, Manhattan Savcılık Ofisi sözcüsü Doug Cohen, 27 adet eser menşe ülkeler Mısır ve İtalya’ya teslim edildiğini açıkladı. Cohen ayrıca, teslim edilecek diğer eserlerin de Libya ve Mısır'a gönderileceğini söyledi.

Cohen, "21’i Metropolitan Müzesi’nden alınan 58 eser, İtalya’ya iade edilecek. 6’sı Metropolitan Müzesi'inden alınan 16 eser ise Mısır’a iade edilecek" dedi.

Manhattan bölge savcılığı, Müzedeki el konulan eserlere ek olarak 14. Yüzyıldan kalma dini bir eserin Nepal’e ve özel sanat pazarındaki iki adet 17. Yüzyıldan kalma kitabın İspanya’ya iade edileceğini duyurdu.

Toplamda 13 milyon dolar değerindeki 27 adet eserin sekiz tanesi daha önceden tarihi eser kaçakçılığından sorgulanan İtalyan bir antikacı Gianfranco Becchina tarafından doğrudan teslim edildi.

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Discord'a Erişim Engeli Getirildi
Discord'a Erişim Engeli Getirildi

Son günlerin ana gündem konusu olan iletişim platformu Discord'a geçtiğimiz dakikalarda alınan kararla erişim engeli getirildi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu