USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meteorolojiden 9 il için toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Pazartesi günü için Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu için Suriye kaynaklı toz taşınımı uyarısında bulundu. Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ile Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman'da etkili olacak olan toz taşınımı nedeniyle

Meteorolojiden 9 il için toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek
30-10-2022 23:48
Google News

Meteoroloji ÖZETİ| Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ile Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman'da, Suriye kaynaklı toz taşınımı bekleniyor. Ulaşımda aksamalar ve çamur şeklindeki yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

"ÇAMUR ŞEKLİNDE YAĞIŞ OLABİLİR"

Meteoroloji'den bugün yapılan açıklama şöyle: "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (pazartesi) sabah saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş) ile Güneydoğu Anadolu'da (Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman) Suriye kaynaklı toz taşınımı hadisesi beklendiğinden, ulaşımda aksamalar ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

TOZ TAŞINIMI NEDİR?

Çöllerde göreceli olarak daha büyük olan toz parçacıkları, kaynak alanlarının yakınlarında çökerken, küçük olanlar ise binlerce kilometre yol kat edebilmektedir. Bu durum toz taşınımı olarak tarif edilir. Toz taşınımı, etkisini toz fırtınalarıyla daha uzak alanlara taşıyabilir.

Meteorolojiden Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
MG Türkiye, TSE Sertifikasını Aldığını Duyurdu!
MG Türkiye, TSE Sertifikasını Aldığını Duyurdu!

MG Türkiye, elektrikli araç teknisyenlerinin TSE sertifikasını tamamlayarak müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu