USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meta yeni akıllı saat ve diğer cihazlarının fişini çekti

Meta, piyasaya sürmeyi planladığı akıllı saat ve diğer cihazları piyasaya sürmeden tarihe karışmasına neden oldu.

Meta yeni akıllı saat ve diğer cihazlarının fişini çekti
14-11-2022 12:08
Google News

Meta ÖZETİ| bir süre önce yaklaşık 11 bin çalışanını işten çıkartmasıyla gündem oldu. Küçülmeye giden ve zarar ettiği için çalışan sayısını azaltmaya kara veren şirket, aynı zamanda tanıtmayı planladığı cihazların da fişini çekti. The Verge'ün Reuters'a dayandırdığı haberinde şirketin hem Portal'ı hem de akıllı saatlerini piyasaya sürmekten vazgeçtiği aktarıldı.

META'DA İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR

Meta, yalnızca Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi mobil uygulamaların çatı şirketi değil, önemli donanım ve giyilebilir teknoloji üreten bir şirket. Haliyle diğer çalışmaları da teknoloji camiası tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz haziran ayında Portal cihazlarını üretmeyi durduracağı ortaya çıkan şirketin geliştirme aşamasında olan akıllı saatleri için de aynı kararı verdiği belli oldu.

Geçenlerde ortaya çıktığı kadarıyla bu saatlerin ekranında kamera yer alacaktı ve mobil bağlantı desteği de sunulacaktı. Yuvarlak yapıda olacağı sızdırılan saatin, yerleşik kamera sayesinde görüntülü konuşma yapmaya imkan sunması bekleniyordu.

Şirket yalnızca Quest serisi artırılmış gerçeklik başlıklarını geliştirmeye ve tanıtmaya devam edecek. Bunun da zaten Meta'nın Metaverse odağında verdiği kararlardan kaynaklandığı biliniyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tesla, İstanbul'da yeni Pop-up mağazasını açtı!
Tesla, İstanbul'da yeni Pop-up mağazasını açtı!

Tesla, Türkiye'de yatırımlarını genişletmeye devam ediyor. İşte Vadi İstanbul'da açılan Tesla Pop-Up Mağazası ve ilk görüntüler.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu