USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Meta, Yapay Zekâ Haberciliği İçin Büyük Bir Anlaşma Yaptı

Meta ve Reuters'ın yaptığı anlaşma ile birlikte kullanıcılar, yapay zekâ sohbet botlarından haberleri öğrenebilecek.

Meta, Yapay Zekâ Haberciliği İçin Büyük Bir Anlaşma Yaptı
25-10-2024 23:33
Google News

Gün ÖZETİ| geçmiyor ki bir yapay zekâ sohbet botu yeni bir özelliğe kavuşmasın, yeni bir özellik ya da anlaşma duyurulmasın. Öte yandan bu seferki açıklama oldukça büyük oldu: Meta, sohbet botu üzerinden haberleri aktarabilmek için Reuters ile anlaşma yaptı.

İki firma arasında gerçekleştirilen anlaşmanın "çok yıllık" olduğu ifade edilirken, sistemin nasıl çalışacağı da belli oldu. Meta'nın yapay zekâ sohbet botuna güncel konular ile ilgili sorular sorulduğunda sohbet botu, Reuters üzerinden haberleri çekebilecek ve verdiği cevaplarda da kaynak aldığı haberlere bağlantılar oluşturacak. 

Önce ABD'de kullanıma açılacak

meta ai

Yeni özellik öncelikli olarak ABD'deki kullanıcıların hizmetine sunulacak ve sohbetlerdeki yanıtlar, Reuters makalelerine atıflar ve bağlantılar içerecek. Genelde yaratıcı görevler ya da "Nasıl yapılır?" yardımları için kullanılan yapay zekânın böylece güncel haberler konusunda da yardımcı olabilmesi amaçlanıyor. 

Meta'nın yapay zekâsının haber ve siyasi içerikler konusunda dikkatli bir yaklaşım izlemesi bekleniyor. Meta, Kanada gibi ülkeler için ise haber içeriklerine ödeme yapmayı reddediyor. Bu durumda özelliğin farklı bölgelerde hizmete sunulup sunulmayacağı değişiklik gösterebilir. 

Anlaşmanın sonucunda Meta'nın kendi yapay zekâ dil modeli olan Llama'yı eğitmek için Reuters arşivini kullanıp kullanamayacağı ve anlaşmanın şartlarını açıklamadı. Konuya yakın kaynaklar ise Reuters'ın bu erişime karşılık bir ödeme aldığını ifade ediyor. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Android 16'da
Android 16'da "Rahatsız Etmeyin" Modu Değişiyor

Son Android 15 betasındaki bulgular, Android 16'nın ilginç değişiklikler ile gelebileceğini gösteriyor. Bunlardan biri de "Mod" güncellemesi olacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu