USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Meta Ünlülerin Sahte Reklamlarını Yüz Tanımayla Engelleyecek

Meta, dolandırıcılık amaçlı reklamlar için yeni bir yüz tanıma mekanizması oluşturdu. Geliştirilen algoritma, sahte reklamlarda kullanılan ünlü isimlerin yüzleri ile o kişilerin profil fotoğraflarını kıyaslayacak.

Meta Ünlülerin Sahte Reklamlarını Yüz Tanımayla Engelleyecek
22-10-2024 11:28
Google News

Yapay ÖZETİ| zekâ tabanlı teknolojilerin gelişmesi, sahtecilik girişimlerinin artmasına yol açtı. Artık geliştirilen teknolojiler, ünlü isimlerin yüzlerinin ve seslerinin kullanılarak sahte içerikler üretilmesini sağlıyor. İşte bu durumun farkında olan Meta, konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre dolandırıcılık amacıyla ünlülerin ses ve görüntülerinin kullanıldığı reklamlar, artık yüz tanıma sistemleriyle denetlenecek.

Aslına bakacak olursak Meta, yüz tanıma sistemlerine aşina bir firma. Zira geçmişte Facebook için yüz tanıma sistemi oluşturulmuştu ancak bu sistem, sonradan kaldırıldı. İşte yapılan açıklama, yüz tanıma sisteminin bu kez dolandırıcılıkları önlemek amacıyla kullanılacağını gözler önüne seriyor. 

Ünlülerin ve kamu görevlilerinin yüzleri taranacak

Meta yüz tanıma sistemi

Meta'nın resmî açıklamasına göre yüz tarama sistemi, Facebook ile Instagram reklamlarında kullanılacak. Ünlüler ile bilindik kamu görevlilerinin yüzlerini tarayacak olan sistem, sonraki aşamada reklamları analiz edecek. Eğer olağan dışı bir durum tespit edilirse reklam içeriğindeki yüz ile o kişiye ait profil fotoğrafı arasında kıyaslama yapılacak. Böylelikle yapay zekâ ile oluşturulmuş sahte görüntüler tespit edilip, kullanıcılara ulaşması engellenmiş olacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple'ın Yeni Aksesuarları iOS 18.1 Kodlarında Tespit Edildi
Apple'ın Yeni Aksesuarları iOS 18.1 Kodlarında Tespit Edildi

iOS 18.1 ile macOS 15.1'in geliştirici beta sürümü, Apple'ın yeni aksesuarlarını ortaya çıkardı. Apple, mevcutta sattığı bazı aksesuarları ufak değişikliklerle yeniden piyasaya sürecek gibi görünüyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu