USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Meta, Binlerce Çalışanını Daha İşten Çıkarıyor

Kasım ayında 11 bin kişiyi kovan Meta, 10 bin çalışanını daha işten çıkaracağını duyurdu. Şirketteki 5000 açık pozisyonun doldurulmayacağı da açıklandı.

Meta, Binlerce Çalışanını Daha İşten Çıkarıyor
14-03-2023 19:18
Google News

Son ÖZETİ| aylarda birçok teknoloji devi, dünyadaki ekonomik belirsizlik nedeniyle masraf azaltmak için binlerce çalışanını işten çıkarıyordu. Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformların çatı şirketi Meta da bunlar arasındaydı.

Mark Zuckerberg yönetimindeki şirket, daha birkaç ay önce iş gücünün %13’üne denk gelen 11 binden fazla çalışanını işten çıkaracağını duyurmuştu. Birkaç hafta önce de ABD’li teknoloji devinin bir kez daha benzer bir hamle yapabileceğini ortaya çıkmıştı. Bugün şirketten gelen bilgiler de son haftalardaki iddiaları doğruladı.

Meta, 10 bin çalışanını daha kovuyor

ABD'li teknoloji devi, bugün 10 bin çalışanın işine daha son vereceğini duyurdu. Bu kararla birlikte de şirketin son aylarda işten çıkardığı insan sayısının 20 bini aşacağı görüldü. Ayrıca, şirkette şu an açık olan 5000 pozisyonun da doldurulmayacağı eklendi.

Meta'nın başındaki isim Mark Zuckerberg, yaptığı açıklamada işten çıkarmaları 'zor' olarak nitelendirirken bu hamlenin, 2023'ü verimlilik yılı olarak ilan etmelerinin bir parçası olduğunu söyledi. Ayrıca, 2022'de gelirlerin düşmesi, ABD'deki yüksek faiz oranları, Meta'yı etkileyen düzenlemeleri kararın sebepleri arasında gösterirken şu ifadeleri de ekledi: "Bence kendimizi, bu yeni ekonomik gerçekliğin uzun yıllar devam etmesi ihtimaline hazırlamalıyız." 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Türk Takımı Eternal Fire, ESL Pro Leage'de İkinci Oldu
Türk Takımı Eternal Fire, ESL Pro Leage'de İkinci Oldu

CS turnuvası ESL Pro League Sezon 20'de finale kalan Türk espor ekibi Eternal Fire, finalde NAVI ile karşılaştı. Türk espor tarihi için final maçını kaybeden Eternal Fire ikinci oldu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu