USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Meta, Apple'a Rakip VR Gözlüğü Planlıyor - Webtekno

Meta, Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğü olan Vision Pro'ya rakip olabilecek bir ürün geliştirmeyi hedefliyor. Vision Pro'ya nispeten daha ucuz olacağı düşünülen AR gözlükte, tahminler kulaklık ve kontrol kolunun olmayacağı yönünde.

Meta, Apple'a Rakip VR Gözlüğü Planlıyor - Webtekno
08-10-2023 21:14
Google News

Dünyaca ÖZETİ| ünlü teknoloji şirketi Apple, bu sene Haziran ayında sanal gerçeklik gözlüğünü "Apple Worldwide Developers Conference" etkinliğinde tanıttı. Apple'a göre Vision Pro sayesinde, dijital ortam ile gerçek dünya birleşiyor ve onu "Uzaysal Bilgisayar" olarak tanımlıyor. 2024'ün başlarında satışa çıkacağı bilinen Vision Pro, henüz piyasada yokken rakip kazanmayı başardı. Bunlardan biri de Meta.

Meta, bu hafta satışa sunulacak olan sanal gerçeklik gözlüğü Quest 3'ün devamı niteliğinde bir ürün geliştirmeyi hedefliyor. VR dünyasına farklı bir giriş yapmak isteyen Meta'nın, geliştireceği AR gözlüğünde Vision Pro'dan ilham alacağı düşünülüyor.

Meta'nın AR gözlük planları, Vision Pro'nun tanıtılmasından sonra değişmiş gibi gözüküyor.

Görsel: Meta Quest 3 sanal gerçeklik gözlüğü, WIRED.

Meta, sanal gerçeklik gözlüğü piyasasında sağlam bir yer edinmeyi amaçlıyor. Şirketin daha önce satışa sunduğu Quest Pro ve Quest 2 sanal gerçeklik gözlükleri çeşitli eleştirilere maruz kalsa da, şimdilerde Quest 3'ü satmaya hazırlanıyor. Ön siparişe açılan Quest 3'ün ön sipariş fiyatı ise 499 dolar olarak belirlendi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Ferrari'nin ilk elektriklisi yollarda! Ne zaman çıkacak?
Ferrari'nin ilk elektriklisi yollarda! Ne zaman çıkacak?

İlk Ferrari elektrikli otomobili nasıl görünüyor? İtalya'da test edilen prototip internete sızdırıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu