USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Merkezi Randevu Sistemi'nde büyük değişiklik! Sorun kökten çözülecek!

Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) yaşanan problemleri çözmek için kolları sıvadı.

Merkezi Randevu Sistemi'nde büyük değişiklik! Sorun kökten çözülecek!
10-10-2024 09:23
Google News

Sağlık ÖZETİ| Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) yaşanan problemleri çözmek için kolları sıvadı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yaptığı şehir dışı programlarda MHRS ile ilgili durum hakkında bilgi aldığı, vatandaşlara sistemi nasıl bulduklarını sorduğu belirtiliyor.

SORUNUN NERDEN KAYNAKLANDIĞI TESPİT EDİLECEK

Yalnızca randevu konusunun değil sağlık sistemindeki her türlü sıkıntıya kökten çözüm bulunmasına ilişkin bir çalışma yürütüldüğü kaydediliyor. Buna göre Bakanlık tüm ilgili genel müdürlüklerin içinde olduğu proje ekibi oluşturdu. İlk olarak sorunun nereden kaynaklandığı tespit edilecek.



Sabah'ta yer alan habere göre, Hastane randevularında oluşan yoğunluğun sebebi araştırılacak. Tam da bu noktada vatandaşların en küçük sağlık probleminde aile hekimliklerini tercih etmek yerine hastanelere başvurduğu, o nedenle yoğunluk meydana geldiği üzerinde duruluyor.

Hastane randevularında oluşan yoğunluğun sebebi araştırılacak. Tam da bu noktada vatandaşların en küçük sağlık probleminde aile hekimliklerini tercih etmek yerine hastanelere başvurduğu, o nedenle yoğunluk meydana geldiği üzerinde duruluyor.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Hali hazırda hastalar öncelikle, Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya "ALO 182" çağrı merkezinden randevu oluşturuyor. Randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar hastaların randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekiyor.



Onay işlemi de randevu alınan kanallar üzerinden yapılıyor. Üzerinde işlem yapılmayan randevular, bir gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal ediliyor, kişi kısıtlamaya takılmaksızın tekrar randevu alabiliyor.

Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişilerin ise aynı branşta 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanıyor. Fakat bu kişiler Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet alabiliyor. Uygulamadan 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları muaf tutuluyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Böcekler Neden Kemik Yemezler?
Böcekler Neden Kemik Yemezler?

Bir etin üzerine toplanan böcekleri, onu saatler içinde bitirdiklerini görüyoruz. Peki ortada kalan kemiklere ne oluyor dersiniz?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu