USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Merkez'den bankacılara 'kararlıyız' mesajı

Merkez Bankası'nın, bazı banka CEO'ları ile ayrı ayrı görüşerek, eleştiri alan politikalarda 'kararlı olunduğu' mesajı verdiği öğrenildi.

Merkez'den bankacılara 'kararlıyız' mesajı
08-11-2022 18:08
Google News

Merkez ÖZETİ| Bankası (TCMB) bazı banka genel müdürleri ile ayrı ayrı yürüttüğü görüşmelerde, son dönemde sektörden eleştiri alan politikalara kararlı şekilde devam edeceği mesajını vermeye devam ediyor.

Reuters'a bilgi veren iki bankacılık kaynağı, aralarında İş Bankası'nın yer aldığı bazı bankaların üst yönetiminin, ayrı ayrı TCMB ile görüştüğünü ve görüşmelerin bugün de devam ettiğini söylediler.

Toplantılara bankalardan genel müdür ve genel müdür yarcımdıları düzeyinde katılım gerçekleşiyor.

Bir bankacılık kaynağı görüşmelerde son dönemde tartışma konusu olan regülasyonlarla ilgili karşılıklı görüşlerinin paylaşıldığı bilgisini verirken, bir diğer kaynak da bu politikalara ilişkin, "TCMB kararlı şekilde devam edeceği mesajını veriyor" dedi.

İkinci kaynak ayrıca, TCMB'nin "kaynakların sürdürülebilir ekonomik faaliyetin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelmesi yönünde oluşan politikalara devam edilecek" ve "yatırım, istihdam, katma değerli üretim ve ihracatı artırıcı selektif kredi anlayışı kuvvetlendirilerek devam edecek" mesajını da toplantılarda verdiğini söyledi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Istakozlar Ayakları Olmadan Neden Tat ve Koku Alamaz?
Istakozlar Ayakları Olmadan Neden Tat ve Koku Alamaz?

Tat alma duyusu, insanlarda ve hayvanların büyük bir kısmında, hepimizin bildiği gibi ağızda gerçekleşir. Ancak söz konusu ıstakozlar olduğunda bu durum pek de geçerli değildir.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu