USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Merkez Bankası'ndan Kur Korumalı Mevduat açıklaması! Değişiklik yapıldı!

Ekonomi - Merkez Bankası kur korumalı mevduat hesapları için zorunlu karşılık oranını tüm vadelerde yüzde 15 yaptı. Öte yandan seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları da başladı.

Merkez Bankası'ndan Kur Korumalı Mevduat açıklaması! Değişiklik yapıldı!
21-07-2023 01:08
Google News

SON ÖZETİ| DAKİKA HABER: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için zorunlu karşılık oranını tüm vadelerde geçerli olmak üzere yüzde 15 yaptı. Öte yandan Para Politikası Kurulu'nun (PPK), dün tarihli kararında seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları da başladı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Bu kapsamda, Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğe göre, Kur Korumalı Mevduatların zorunlu karşılık oranları artırıldı. Böylece Merkez Bankası, piyasada oluşan Türk lirası likidite fazlasının, Türk lirası zorunlu karşılık oran artışıyla sistemden çekilmesini sağlayacak.

YÜZDE 15 ORANINDA ZORUNLU KARŞILIK TESİS ETME YÜKÜMLÜLÜĞÜ GETİRİLDİ

Bu kapsamda, vadeli Türk lirası mevduata geçişi teşvik eden bir adım olarak, kur korumalı hesaplara yüzde 15 oranında zorunlu karşılık tesis etme yükümlülüğü getirildi.

Zorunlu karşılıklar, 21 Temmuz hesaplama tarihi itibarıyla hesaplanacak yükümlülükler üzerinden 4 Ağustos'tan itibaren tesis edilecek.

"SEÇİCİ VE MİKTARSAL SIKILAŞTIRMA KARARLARI ALMIŞTIR"

Dün tarihli PPK karar metninde, "Kurul, faiz artırımının yanı sıra parasal sıkılaştırma sürecini destekleyecek seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları almıştır." ifadesine yer verilmişti.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Google devri bitiyor mu? OpenAI, ChatGPT'de arama özelliğini başlattı!
Google devri bitiyor mu? OpenAI, ChatGPT'de arama özelliğini başlattı!

OpenAI Perşembe günü, viral sohbet robotu ChatGPT içinde, yüksek güçlü yapay zeka girişimini Google, Microsoft'un Bing'i ve Perplexity gibi arama motorlarıyla daha iyi rekabet edebilecek şekilde konumlandıran bir arama özelliği başlattı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu