USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Mercedes'ten Tesla rakibi elektrikli crossover geliyor!

Mercedes, elektrikli araç ailesine yeni bir CLA tabanlı elektrikli crossover ekliyor. Yeni aracın Tesla Model Y rakibi olması bekleniyor.

Mercedes'ten Tesla rakibi elektrikli crossover geliyor!
31-07-2024 17:02
Google News

Mercedes, ÖZETİ| yeni nesil elektrikli araçlarının geliştirilmesine hız kesmeden devam ediyor. Bu kez radarımızda olan model ise CLA temelli yeni bir elektrikli crossover. Bu araç, 2023'teki Münih Otomobil Fuarı'nda tanıtılan bir konseptle ön gösterimi yapılan CLA'nın kardeşi olacak.

Mercedes, CLA temelli yeni bir elektrikli crossover üzerinde çalışıyor

Mercedes'in yeni elektrikli crossover modeli, MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture) platformu üzerine inşa edilecek. Bu platform, öncelikli olarak elektrikli araçlar için tasarlanmış olsa da, içten yanmalı ve hibrit modellerin de üretimine imkan veriyor. Elektrikli crossover'ın kod adı X174 olarak belirlenmiş.

mercedes-tesla-rakibi-elektrikli-crossover

Mercedes elektrikli crossover üretimi, 2025 yılının Ekim ayında Almanya'nın Rastatt kentinde başlayacak. 2026 yılında ise global pazarlarda satışa sunulması planlanıyor. Bunun yanı sıra, MMA platformuna dayanan modellerin Macaristan'da Kecskemét ve Çin'de Pekin'de de üretileceği bildirildi. Bu platformda, CLA'nın yanı sıra bir station wagon ve iki crossover modelin daha üretilmesi bekleniyor.

Mercedes-Benz EQC modelinin üretimi durduruldu!

Mercedes-Benz EQC modelinin üretimi durduruldu!

Mercedes-Benz EQC modelinin üretimi yurt dışında durduruldu. Mercedes'in ilk elektrikli SUV modeli, rekabet nedeniyle üretimden kaldırıldı.

Yeni elektrikli Mercedes crossover, mevcut EQA veya EQB modellerinin yerini alabilir ve daha genç bir müşteri kitlesine hitap edebilir. Tesla Model Y ile doğrudan rekabet edecek bu model, Mercedes'in EQ ismini bırakma stratejisi kapsamında GLA olarak adlandırılabilir.

MMA platformu, 800 V mimarisi desteklediğinden, çok yüksek güçlü şarjları mümkün kılacak. CLA konsept modelinde, 175 kW güç üreten arka aksa yerleştirilmiş tek bir elektrik motoru bulunuyordu ve bu muhtemelen crossover versiyonunda da farklı varyantlarla sunulacak. Ayrıca, NMC ve LFP hücrelerine sahip batarya seçenekleriyle geleceği belirtiliyor.

Mercedes'in yeni elektrikli crossover modeli, otomobil dünyasında çok konuşulacak. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Ferrari'nin ilk elektriklisi yollarda! Ne zaman çıkacak?
Ferrari'nin ilk elektriklisi yollarda! Ne zaman çıkacak?

İlk Ferrari elektrikli otomobili nasıl görünüyor? İtalya'da test edilen prototip internete sızdırıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu