Mercedes, Factorial Energy’nin 106 Ah kapasiteli yeni nesil elektrikli araç katı hal pil prototiplerini teslim aldı. Bu piller, daha önce gönderilen 100 Ah kapasiteli örneklerin geliştirilmiş hali. Peki bu iddialı piller hangi yeteneklere sahip? Detaylar haberimizde…
Mercedes, Factorial Energy firmasından geleceğin katı hal pillerini aldı! İşte özellikleriFactorial Energy firması, katı hal piller konusunda büyük adımlar atan bir Amerikan şirketi. Bu piller, geleneksel lityum-iyon pillere göre daha güvenli ve çok daha yüksek enerji yoğunluğu sunuyor. Factorial, geliştirdiği FEST (Factorial Electrolyte System Technology) adlı teknoloji ile tam 391 Wh/kg enerji yoğunluğuna ulaşmayı başarmış. Bu, elektrikli araç için önemli bir menzil artışı demek.
Mercedes, Factorial Energy’nin 106 Ah kapasiteli yeni nesil katı hal pil prototiplerini sonunda teslim aldı. Daha önce 100 Ah kapasiteli örnekler gönderilmişti. Bunlar ise biraz daha geliştirilmiş hali. Mercedes, bu pilleri kendi batarya modüllerine entegre ederek sıkı teknik ve performans gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını test edecek.
Mercedes platformu durduruldu! EQE ve EQS bekleneni vermedi
Mercedes, lüks elektrikli araçlar için planladığı MB.EA Large platformu geliştirmelerini durdurma kararı aldı. İşte detaylar...
Mercedes’in CTO’su Markus Schäfer, bu iş birliğinin markanın yenilikçi batarya teknolojilerinde lider olma stratejisinin önemli bir parçası olduğunu belirtti. Factorial Energy’nin CEO’su Siyu Huang, Mercedes gibi küresel bir otomotiv lideriyle çalışmaktan büyük heyecan duyduklarını söyledi. Şirket, bu pillerin üretimi için mevcut elektrikli araç pil üretim ekipmanlarının kullanılabileceğini belirtti.
We are proud to announce the delivery of B-Samples of our lithium-metal solid-state batteries to @MercedesBenz for testing, bringing us one step closer to getting our next-gen battery tech into passenger #EVs! https://t.co/0EBinGfe7O #FactorialEnergy #FutureIsFactorial pic.twitter.com/igb4sIZlWf— Factorial (@FactorialEnergy) June 5, 2024Yani, üretim tesislerinde büyük değişiklikler yapmaya gerek kalmadan, katı hal pillerin hızlıca üretime geçmesi mümkün olacak. Bu da, maliyet ve zaman açısından büyük bir avantaj. Bu katı hal piller, daha uzun menzil, daha kısa şarj süresi ve daha güvenli kullanım sunarak elektrikli araç kullanıcılarının beklentilerini karşılayabilir.
Peki, sizce Mercedes elektrikli araçlara bu şekilde yatırım yaparak doğru yolda mı ilerliyor? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın…
elektrikli araç bataryalarımercedes elektrikli araçEditor : Şerif SENCER