USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Mercedes de Ücretli Abonelik Sistemi Çıkarıyor!

BMW'den sonra Mercedes de abonelik sistemi getireceğini duyurdu. Buna göre ABD'deki bazı araçların kullanıcıları, yıllık bir ücret karşılığında araçlarının 0'dan 100'e daha hızlı çıkmasını sağlayabilecek. Peki otomobil üreticileri neden bu tarz sistemlere yönelmeye ba

Mercedes de Ücretli Abonelik Sistemi Çıkarıyor!
24-11-2022 23:33
Google News

Aylık ÖZETİ| veya yıllık belli ücretler karşılığında hizmetler almamızı sağlayan abonelik sistemleri günümüzde oldukça popüler. Öyle ki birçok sektörde bu tarz sistemlerin yer almaya başladığını görüyoruz. Bunlardan biri de otomotiv endüstrisi. Alamn otomobil devi BMW, geçtiğimiz aylarda ısıtmalı koltuklar için bu tarz bir hizmetini açıklamıştı. Ayrıca Honda da benzer bir hamleyle karşımıza çıkmıştı.

Arabalara o kadar para verdikten sonra daha fazla ücret ödememizi gerektiren bu sistemler hâliyle birçok tartışmaya neden olmuştu. Bu konuda farklı görüşler gelmeye devam ederken şimdi ise otomobil deyince akla gelen ilk markalardan olan Mercedes-Benz’in de böyle bir adım atacağı açıklandı.

Mercedes, yıllık 1200 dolar karşılığında araçların 0’dan 100’e daha hızlı çıkmasını sağlayacak

Alman otomobil üreticisi, ABD’de bir çevrim içi abonelik sistemi başlatacağını duyurdu. Buna göre kullanıcılar, yıllık 1200 dolar (22.355 TL) ödeyerek araçlarının daha hızlı kalkış yapmasını sağlayabilecek. Biraz daha açacak olursak belli otomobiller için kullanıma sunulacak bu hizmetle birlikte araçlar, 0’dan 100 kilometreye bir saniye daha hızlı ulaşabilecek.

Şu an için başka ülkede sunulmayacağı belirtilen abonelik sisteminin ABD’deki EQE 350 ve EQS 450 modellerinde yer alacağı belirtildi. Ayrıca bu modellerin SUV versiyonlarında da abonelik sistemini göreceğimiz aktarıldı. Yeni hizmetle birlikte normalde 6,2 saniyede 0’dan 100 kilometreye ulaşabilen araçlar, yaklaşık olarak 5,2 saniyede bunu başarabilecek. Bu da performansta civarında bir artışa tekabül ediyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Yeni Combo Elektrik Türkiye'de: Fiyatı ve Özellikleri
Yeni Combo Elektrik Türkiye'de: Fiyatı ve Özellikleri

Opel, Combo modelinin yeni elektrikli versiyonunu Türkiye'de resmen satışa sundu. Hafif ticari tipindeki araç, dikkat çeken özelliklere sahip.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu