USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Meclis'te 'Mavi Vatan' gerilimi: Namık Tan'ın skandal çıkışına Akar'dan ser

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan'ın Mavi Vatan’a “masal” demesi üzerine söz alan AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, sert tepki gösterdi. Akar, 'Bunlardan bazıları denizlerde boğuldu, kimileri dağlarda, çukurlarda gömüldü.' dedi.

Meclis'te 'Mavi Vatan' gerilimi: Namık Tan'ın skandal çıkışına Akar'dan ser
29-07-2024 15:32
Google News

Cumhuriyet ÖZETİ| Halk Partisi'nde Türk dış politikasına yönelik söylemlerde skandallar bitmiyor.

Son dönemde 'muhalif' söylemleriyle öne çıkan CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan'ın Mavi Vatan'a dil uzatması mecliste gerginliğe sebep oldu.

Tan'ın Mavi Vatan'a “masal” demesi üzerine söz alan AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, "Parçalamak isteyenlerin akıbeti malum. Bunlardan bazıları denizlerde boğuldu, kimileri dağlarda, çukurlarda gömüldü." açıklamasında bulundu.

Hulusi Akar'ın açıklaması şöyle:

Ana Vatan, Gök Vatan, Mavi Vatan, Yavru Vatan ayrılmaz bir bütündür. Ayrılamaz ve parçalanamaz. Parçalamak isteyenlerin akıbeti malum. Bunlardan bazıları denizlerde boğuldu, kimileri dağlarda, çukurlarda gömüldü. Nazik bir şekilde sizlere hitap ettim." 

CİHAT YAYCI'DAN DA SKANDAL AÇIKLAMAYA TEPKİ VE ÇAĞRI GELMİŞTİ

Mavi Vatan" için "masal" ifadesini kullanan CHP Milletvekili Namık Tan'a tepkiler çığ gibi büyüyor. Bir tepki de Emekli Tümamiral Cihat Yaycı'dan geldi. Yaycı ayırca Bakan Fidan'a çağrıda bulundu.

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılarak konuşma yapmıştı. Konuşmasında skandal ifadeler sarf eden Namık Tan, Mavi Vatan için "masal" demişti. Türkiye'nin dış politika attığını adımlarını hedef alan Tan, "Bir ara tutturduğu mavi vatan masalından oldukça çabuk yüz geri etti" ifadesini kullandı.

NAMIK TAN'A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

CHP'li Tan'a tepkiler çığ gibi yükseldi. AK Partili vekiller de skandala sessiz kalmayarak Tan'a tepki gösterdi. AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, "Atatürk bunları görse sopayla kovalardı." dedi.

CHP'li Namık Tan'dan skandal açıklama! Mavi Vatan'ı hedef aldıCHP'li Namık Tan'dan skandal açıklama! Mavi Vatan'ı hedef aldı

Erdoğan-Özel görüşmesine onu ABD mi yolladı? Namık Tan’a sert salvoErdoğan-Özel görüşmesine onu ABD mi yolladı? Namık Tan’a sert salvo

Ömer Çelik'ten CHP'li Tan'a 'Mavi Vatan' tepkisi: Yakışıksız bir ifade!Ömer Çelik'ten CHP'li Tan'a 'Mavi Vatan' tepkisi: Yakışıksız bir ifade!


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
İnsanlık Hiç Var Olmasaydı Dünya Daha İyi Olur muydu?
İnsanlık Hiç Var Olmasaydı Dünya Daha İyi Olur muydu?

Hiç düşündünüz mü, eğer insanlık hiç var olmasaydı, Dünya nasıl bir yer olurdu? Bilim kurgu romanlarının sahneleri gibi bir soru olsa da düşündükçe de merak edilmeyecek gibi değil.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu