USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MEB, Reşit Galip’i; Diyanet, Rifat Börekçi’yi anmadı

5 Mart'taki ölüm yıldönümlerinde eski Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip ve Diyanet’in ilk başkanı Rifat Börekçi kendi kurumları tarafından unutuldu. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, MEB ve Bakan Mahmut Özer'in tavrına 'ideolojik bir tercih' yanıtını verirken, İlahiy

MEB, Reşit Galip’i; Diyanet, Rifat Börekçi’yi anmadı
07-03-2023 05:03
Google News

5 ÖZETİ| Mart’ta ölüm yıldönümlerinde anılan eski Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip de Diyanet’in ilk başkanı Rifat Börekçi de kendi kurumları tarafından unutuldu. MEB ve Bakan Mahmut Özer, Galip için bir anma mesajı bile paylaşmadı. Diyanet ve Başkan Ali Erbaş da Börekçi’yi ölüm yıldönümünde anmadı.

MEB’e tepki gösteren Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Ulusal, bilimsel, laik eğitim mücadelesi veren Reşit Galip, 11 aylık bakanlık döneminde başta Üniversite Reformu olmak üzere çok sayıda atılım gerçekleştirdi. Görmezden gelinmesi ideolojik bir tercih” dedi. İlahiyatçı Prof. Dr. İsrafil Balcı ise Atatürk’ün “Türk insanına doğru dini bilgiyi anlatmak” için kurduğu Diyanet’in bugün siyasete angajman olduğunu vurgulayarak “Önemli tarihlerin bilinçli olarak anılmadığını düşünüyorum. Diyanet’in kuruluş yıldönümüne değinilmemesi, ilk Diyanet reisinin ölüm yıldönümünde anılmaması, Cumhuriyet düşmanı olan birtakım odaklarla yakın temas halinde olunması ve ayaklarına gidilmesi açık açık mesaj niteliğinde” ifadelerini kullandı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
ChatGPT'nin kullanıcı sayısındaki gizem: 2 haftada rekor kırdı!
ChatGPT'nin kullanıcı sayısındaki gizem: 2 haftada rekor kırdı!

ChatGPT, son iki ayda haftalık kullanıcı sayısında 50 milyonluk devasa bir artış yaşayarak bu sıçramanın nedenleri üzerinde spekülasyonları artırdı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu