USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

McDonalds hisselerine

ABD'de McDonalds'ın hamburgerlerinden yiyen 49 kişi E.Coli bakterisinden dolayı hastanelik olurken, bir kişi yaşamını yitirdi. Salgından sonra, şirketin hisseleri yüzde 10 düştü.

McDonalds hisselerine
23-10-2024 10:43
Google News

ABD, ÖZETİ| uluslararası hazır yemek zinciri McDonalds'ın adının karıştığı bir gıda skandalı ile sarsıldı.

10 eyalette, McDonalds restoranlarından 'Quarter Pounder' hamburger menülerinden yiyen 49 kişi E.Coli bakterisinden dolayı hastanelik oldu. Hastaneye kaldırılan bir kişi, yaşamını yitirdi.

SATIŞLAR DURDURULDU

Hastalık Önleme ve Kontrolü Kurumu CDC'nin yaptığı açıklamaya göre, hastalananların neredeyse tamamı aynı şekilde hazırlanan hamburgerlerden yedi. Bu sebeple, hamburgerin yapımında kullanılan bir ürünün E. coli taşıdığı düşünülüyor.

McDonalds şirketi, Quarter Pounder hamburgerlerin satışının E. Coli salgınından etkilen bölgelerde durdurulduğunu açıkladı. Restoran zinciri ayrıca, bu hamburgerin yapımında kullanılan soğan ve köfteleri de kullanımdan kaldırdı. Hastalananların çoğunun, Nebraska ve Colorado eyaletinden oldukları aktarıldı

HİSSELER DÜŞTÜ

Salgından sonra, McDonalds'ın hisseleri yüzde 10 düştü. McDonalds hisseleri, ABD seçimleri Başkan Adayı Donald Trump'ın McDonalds'da düzenlediği seçim kampanyasıdan beri düşmekteydi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Dr. Ali Taha Koç, GSMA’in yönetim kuruluna seçildi
Dr. Ali Taha Koç, GSMA’in yönetim kuruluna seçildi

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, global mobil iletişim sektörüne yön veren Dünya GSM Birliği GSMA’nın yönetim kuruluna seçildi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu