USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

McDonald's Neden Brezilya'da 'Mequi' Olarak Anılıyor?

Dünyanın her yerinde McDonald’s olarak bilinen fast-food restoran şirketi, Brezilya’da alışılmışın dışında “Mequi” ismiyle anılıyor.

McDonald's Neden Brezilya'da 'Mequi' Olarak Anılıyor?
13-09-2024 10:17
Google News

Tabelalarda ÖZETİ| bile bu isim yer alırken neredeyse McDonald’s ismi raflara kalkmış gibi. Peki bunun nedeni ne?

Bir pazarlama stratejisi diye düşünebilirsiniz ama hayır, bu bir stratejiden çok daha fazlası gibi görünüyor.

McDonald’s, Brezilya’daki müşterileriyle öylesine güçlü bir ilişkiye sahip ki, bu bağ halk arasında markanın "Méqui" olarak anılmasına yol açmış.

mcdonalda

"Méqui" ismi, markanın Brezilyalılar üzerindeki derin etkisini ve onlarla olan duygusal bağını yansıtıyor. Bu sevgi dolu isim, markanın Brezilya’daki başarısının sadece bir simgesi değil; müşterilerin McDonald’s’a duyduğu özel sevginin de ifadesi.

Ancak pek çok kişi tarafından bu ismin kullanılması hâlâ anlaşılabilmiş değil. Bu yüzden McDonald’s, bu ismin anlamını daha iyi kavrayabilmek için GALERIA.ag ile iş birliği yaparak "That’s why I call McDonald’s Méqui" adlı bir kampanya başlatmıştı.

Kampanya, dört gerçek müşterinin yaşadığı unutulmaz anıları, reklam filmi formatında sunarak "Méqui" isminin anlamını yansıtıyordu.

İlk hikâyede Marcel, 2018 Dünya Kupası sırasında desteklediği takımın zaferini kutlamak için arkadaşlarıyla McDonald’s’a gidiyor.