USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Mazda logosu değişiyor! İşte yeni hali

Köklü otomobil üreticisi Mazda, logosunu değiştiriyor. Artık daha düz ve daha köşeli bir tasarım kullanılacak.

Mazda logosu değişiyor! İşte yeni hali
29-07-2024 19:02
Google News

Otomobil ÖZETİ| üreticisi Mazda, yıllar sonra logo değişikliğine gidiyor. Yeni logosu ile marka bilinirliğini zedelemeyen şirket, hem daha güncel hem de daha şık bir logo tasarımı elde etti. İşte Mazda'nın yeni logosu…

Mazda, logo tarafında köklü değişikliklere gitmiyor!

Bildiğiniz üzere her logo ürünün bilinirliği hakkında büyük önem taşır. Marka güncellemesindeki ciddi değişiklikler, ürünün tanınmamasına bile yol açabilir. Ki bunun örneğini de birazdan vereceğiz. Ancak Japon otomobil üreticisi bu konuda tarzını koruyor. Sadece ufak dokunuşlarla güncel bir görünüm elde etmeyi amaçlayan şirket, başarmış gibi de duruyor.

Eski kare görünümlü logo tasarımdan vazgeçen Mazda, artık daha dairesel bir tasarıma sahip. İçerisinde “M” harfinin merkez parçasını taşımaya devam eden logo, bu sefer daha köşeli ve daha az akıcı hatlara sahip. Yani eski logoya nazaran daha derli toplu bir görüntü mevcut. Ayrıca eski 3 boyutlu görünüm de daha düz bir görünüme tercih edilmiş. Tıpkı Volkswagen'in logo değişikliğinde olduğu gibi.

Volkswagen mühendisleri Çin'e taşınıyor! İşte sebebi

Volkswagen mühendisleri Çin'e taşınıyor! İşte sebebi

Volkswagen ve XPeng arasındaki iş birliği Çin pazarında giderek güç kazanıyor. Yüzlerce Volkswagen mühendisi Çin'e taşınıyor.

Hatırlarsanız Kia yaptığı logo çalışması ile epey gündem olmuştu. Son derece köklü bir otomobil üreticisi olmasına rağmen yeni otomobillerine yeni Kia logosunu yerleştiren şirket, tanınmaz hale gelmişti. Hatta birçok kişi Google'a “KN otomobil”, “KN hangi ülkenin” gibi aramalar yapmıştı. Mazda böyle bir riske girmeden basit düzenlemelerle daha yeni bir görünüm kazanmış.

Dikkatli bir göz Mazda'nın eski logosu ve yeni logosu arasındaki farkları kolay bir şekilde tespit edebilir. Ancak konuya daha yabancı olanlar için iki logo da aynı gözükebilir. Siz Mazda'nın yeni logosunu nasıl buldunuz? Görüşlerinizi yorumlara bekliyoruz.

mazdamazda logomazda yeni logo
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
HONOR Magic 7 Pro'nun Tasarımı Ortaya Çıktı
HONOR Magic 7 Pro'nun Tasarımı Ortaya Çıktı

HONOR'un yeni amiral gemisi telefonu Magic 7 Pro, kanlı canlı görüntülendi. Tasarım konusunda pek değişiklik olmayacağı görüldü.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu