USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Mazda'dan çok ucuza elektrikli sedan hamlesi!

Mazda, uygun fiyatlı elektrikli sedan modeli EZ-6'nın siparişlerini almaya başladı. Fiyatına rağmen deri döşeme gibi özelliklere sahip.

Mazda'dan çok ucuza elektrikli sedan hamlesi!
30-09-2024 00:03
Google News

Mazda, ÖZETİ| hızla büyüyen Çin elektrikli araç pazarında iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Markanın yeni elektrikli sedanı EZ-6, hem şık tasarımı hem de rekabetçi fiyatıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Mazda, EZ-6 sedan için siparişlere başladı

Mazda, yeni elektrikli sedanı EZ-6'nın siparişlerini almaya başladı. Hem tamamen elektrikli hem de menzili genişletilmiş (EREV) versiyonları sunulan otomobil, rekabetçi fiyatıyla dikkat çekiyor. Çin pazarına büyük bir adım atan Mazda, Tesla Model Y gibi rakiplerle mücadele edecek.

Mazda EZ-6 başlangıç fiyatı 25 bin dolar civarında olacak. Bu fiyat, EZ-6'yı Çin'deki en uygun elektrikli sedanlardan biri haline getiriyor. Nissan Sylphy EV ve Volkswagen ID.4 gibi rakiplerinden daha ucuz olan model, fiyatıyla pazarda önemli bir etki yaratabilir.

Ubisoft'ta yaprak dökümü! Bir ‘balon' oyun daha patladı

Ubisoft'ta yaprak dökümü! Bir ‘balon' oyun daha patladı

Ubisoft CEO'sunun açıklamalarına göre XDefiant beklentilerin altında kaldı. Ücretsiz FPS oyunu iptal mi edilecek?

Uygun fiyatına rağmen Mazda; EZ-6'yı standart ve opsiyonel donanım seçenekleriyle sunuyor. Giriş seviyesi versiyonda bile deri döşeme yer alıyor. Daha üst donanım seviyelerinde ise deri ve süet yüzeyler, 14 hoparlörlü Sony ses sistemi ve 64 renkli aydınlatma gibi özellikler yer alıyor.

EZ-6; 56 veya 69 kWh kapasiteli batarya seçenekleriyle sunulacak ve tahmini 370 ila 480 km menzil sağlayacak. Daha uzun menzil isteyenler ise küçük bir benzinli motorla elektrikli güç aktarma organını birleştiren ve 800 km'nin üzerinde menzil sunan versiyonları satın alabilecek.

Yeni EZ-6, Mazda'nın Çin pazarındaki büyüme stratejisi için kritik bir model. Uygun fiyatlı ve donanımlı elektrikli sedanın başarılı olup olmayacağını zamanla göreceğiz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Razer, Titreşimli Oyuncu Ekipmanları İçin Haptiklere Yöneldi
Razer, Titreşimli Oyuncu Ekipmanları İçin Haptiklere Yöneldi

Razer, oyuncu koltuklarına takılarak kullanılabilecek titreşimli minder Frejya'yı ve Kraken V4 Pro kulaklığı piyasaya sürdü.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu