USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Mazda, 20 bin dolardan ucuz elektrikli otomobilini tanıttı!

Mazda, yeni elektrikli sedan modeli EZ-6'yı tanıttı. Peki yeni model neler sunuyor? İşte detaylar.

Mazda, 20 bin dolardan ucuz elektrikli otomobilini tanıttı!
27-10-2024 21:12
Google News

Mazda, ÖZETİ| yeni elektrikli sedan modeli EZ-6'yı tanıttı. Çin pazarına özel olarak geliştirdiği modelle birlikte Mazda; elektrikli araç yelpazesini genişletti. Changan Automobile'ın hibrit platformunu kullanan ilk modelini de piyasaya sürmüş oldu.

Mazda EZ-6 neler vadediyor?

EZ-6, tamamen elektrikli (BEV) ve hibrit (EREV) olmak üzere iki farklı güç aktarma seçeneğiyle sunuluyor. Yedi farklı donanım seviyesiyle satışa sunulan modelin fiyatları yaklaşık 19 bin dolar ila 25 bin dolar arasında değişiyor.

Tasarım açısından bölünmüş farlar ve LED aydınlatma gibi özelliklerle Mazda'nın Kodo tasarım dilini yansıtıyor. Yaklaşık 4.9 metre uzunluğa ve neredeyse 2.9 metrelik dingil mesafesine sahip olan araç, Mazda'nın önceki yeni enerjili araç modellerine kıyasla daha fazla iç hacim sunuyor.

Mazda'dan tepki çeken yenilik: Motoru çalıştırmak artık paralı

Mazda'dan tepki çeken yenilik: Motoru çalıştırmak artık paralı

Mazda otomobillerde abonelik sistemi yaygınlaşıyor. Buna göre şirket, bazı özelliklerini paralı hale getirdi.

İç mekanda öne çıkan teknolojiler arasında 14.6 inçlik bilgi-eğlence ekranı, dijital gösterge paneli ve 50 inçlik artırılmış gerçeklik özellikli head-up display yer alıyor. Qualcomm çipinden güç alan bu bölüm, çeşitli bağlantı özelliklerini destekliyor. Sony ses sistemi, yatırılabilir ön koltuklar ve panoramik sunroof gibi özellikler de mevcut.

EZ-6 BEV versiyonu, 190 kW gücünde bir arka motor ve 56.1 veya 68.8 kWh kapasiteli batarya seçenekleriyle sırasıyla 480 km ve 600 km menzil sunuyor. EREV modelinde ise 1.5 litrelik benzinli motor ve 160 kW elektrikli motor bir araya gelerek 1301 km'ye kadar menzil sağlıyor. Her iki versiyon da 15-20 dakika içinde yüzde 30'dan yüzde 80'e şarj olabiliyor.

L2.5 seviyesinde gelişmiş sürüş destek sistemleriyle donatılan yeni EZ-6 ile Mazda, Çin odaklı elektrikli araç portföyünü genişletmeyi hedefliyor. Aracın global pazara gelip gelmeyeceği belirsiz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
iPhone SE 4'nin Özellikleri ve Fiyatı Ortaya Çıktı
iPhone SE 4'nin Özellikleri ve Fiyatı Ortaya Çıktı

Apple'ın yeni uygun fiyatlı modeli olan iPhone SE 4'ün fiyatı ve özellikleri ortaya çıktı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu