USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Maserati’nin Yeni Cabrio Elektrikli Otomobili Ortaya Çıktı

Maserati'nin yeni elektrikli cabrio otomobili GranCabrio Folgore'nin ilk görüntüleri ortaya çıktı. Otomobil GranTurismo Folgore'nin üstü açılır modeli olarak tanıtıldı.

Maserati’nin Yeni Cabrio Elektrikli Otomobili Ortaya Çıktı
29-10-2022 00:44
Google News

1914 ÖZETİ| yılının sonunda Ernesto, Ettore ve Alfieri Maserati’nin kurduğu küçük otomobil fabrikası Maserati, günümüzde dünyanın en bilinen lüks otomobillerinden bazılarını üretiyor. Tarihi boyunca Ghibli, MC12 ve Quattroporte gibi efsaneler, üreten İtalyan devi, geçtiğimi aylarda ilk tamamen elektrikli otomobillleri Grecale Folgore ve GranTurismo Folgore’yi tanıtmıştı.

Tabii ki Maserati elektrikli otomobil dünyası için iki araçtan fazlasını düşünmüş ve hem elektrikli hem de cabrio olmasıyla dikkat çeken yeni otomobili GranCabrio Folgore’yi üretmek için kolları sıvamıştı. Bugün ise bu yeni otomobil ilk kez yollarda görüldü.

1200 beygirlik bir elektrikli canavar

Bugün Maserati tarafından paylaşılan görüntülerde, yeni GranCabrio Folgore’nin ilk test görüntülerini paylaştı. Aslında GranTurismo Folgore’nin tamamen aynısı olan bu model, üstü açılır bir tasarıma sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Aracın teknik özelliklerine baktığımızda ise biri önce, biri ortada ve biri de arakda olmak üzere 3 elektrikli motordan oluşan otomobilin, her bir motorunun 402 beygir güç sağladığını görüyoruz. Otomobilin toplam gücü ise 1.206 beygir ve 1.350 Nm tork olarak belirtildi. 83 kWh kullanılabilir batarya ile satışa sunula GranCabrio Folgore, bataryası tükenene kadar devamlı olarak 751 beygir güç verebilecek şekilde tasarlanmış.

Aracın 0-100 km/s süresi ise sadece 2.7 saniye. Bu teknoloji harikası aracın son hızı ise 319 km/s ile sınırlandırılmış durumda.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Polaroid Nerede Hata Yaptı da Piyasanın Gerisinde Kaldı?
Polaroid Nerede Hata Yaptı da Piyasanın Gerisinde Kaldı?

Tatillerde, aile buluşmalarında ya da anı yakalamak istediğiniz herhangi bir anda, cebinizde taşıyabileceğiniz bir kamera var. Çekiyorsunuz, birkaç saniye bekliyorsunuz ve elinizde o anın fiziksel bir kanıtı: bir Polaroid fotoğrafı. Anlık tatmin, somut bir hatıra. Ancak bu efsanevi m

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu