USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Mark Zuckerberg: “Tüm dünya yakında bu teknolojiyi kullanacak!”

Meta ve Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, akıllı gözlüklerin yakın dönemde tüm dünyayı istila edeceğini iddia ediyor. İşte detaylar...

Mark Zuckerberg: “Tüm dünya yakında bu teknolojiyi kullanacak!”
30-07-2024 13:07
Google News

Mark ÖZETİ| Zuckerberg, teknoloji dünyasının en etkili isimlerinden biri olarak, geleceğin nasıl şekilleneceğine dair öngörüleriyle sık sık gündeme geliyor. Meta'nın kurucusu ve CEO'su, son zamanlarda özellikle giyilebilir teknoloji ve akıllı gözlükler konusundaki vizyonuyla ve cesur kehanetleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Mark Zuckerberg: “Herkes akıllı gözlük takacak!”

SIGGRAPH konferansında Nvidia CEO'su Jensen Huang ile yaptığı ortak konuşmada oldukça önemli konulara değinen Zuckerberg, yakın gelecekte hemen hemen tüm dünyanın akıllı gözlük takarak hayatını sürdüreceğini iddia etti. Meta CEO'su, farklı fiyat noktalarında, farklı teknoloji seviyelerine sahip çok fazla ürünün yakında piyasada olacağını belirtti.

Ünlü iş insanı, çok yakın dönemde 300 dolar etiketiyle fiyatlandırılacak ekransız yapay zeka gözlüklerinin piyasayı adeta istila edeceğini ve yüz milyonlarca insan tarafından kullanılır hale geleceğini iddia ediyor.

Zuckerberg'in bu vizyonu, Meta'nın 2021'de Ray-Ban ile işbirliği yaparak piyasaya sürdüğü akıllı gözlüklerle somut bir adıma dönüşmüştü. . Zuckerberg, konferansta yeni nesil akıllı gözlükler üzerinde çalıştıklarını ve bu ürünlerin tasarımında modayı ön planda tuttuklarının altını çizdi.

AMD Ryzen 9 9950X, benchmark testinde dünya rekoru kırdı!

AMD Ryzen 9 9950X, benchmark testinde dünya rekoru kırdı!

AMD Ryzen 9 9950X, benchmark testinde dünya rekoru kırarak Intel'e meydan okuyor. Gelin performans sonuçlarına bir bakalım.

Zuckerberg'in vizyonunda, Meta'nın mevcut gözlükleri sadece bir başlangıç. Şu anda bu gözlükler, fotoğraf ve video çekme, Instagram'da canlı yayın yapma, WhatsApp üzerinden görüntülü arama yapma gibi özelliklere sahip.

Tüm bunların yanında bu cihazlar, mikrofon ve hoparlör sayesinde Meta AI ile sanal asistan gibi etkileşime girebiliyor. Ancak Zuckerberg'in hedefi, bu özellikleri daha da geliştirmek ve akıllı gözlükleri günlük hayatın demirbaşlarından biri haline getirmek…

Siz de konuyla ilgili görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

akıllı gözlükarartırılmış gerçeklikmark zuckerbergMixed Reality
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Huawei'nin Üçe Katlanabilen Telefonu Ön Siparişe Açıldı
Huawei'nin Üçe Katlanabilen Telefonu Ön Siparişe Açıldı

Huawei'nin merakla beklenen üçe katlanabilen akıllı telefonu Huawei Mate XT ön siparişe açıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu