USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

"Mamut Köfte" Yemek İster miydiniz? Bir Türk Yapmak Üzere! - Webtekno

“Yediğiniz en ilginç hayvan neydi?” diye sorsak bazılarınızın ilginç cevapları olabilir. Yapılan çalışmalara göre ise gelecekte cevabınız “mamut eti”ne kadar uzanabilir gibi görünüyor.

06-12-2023 21:23
Google News

Hangi ÖZETİ| hayvanları yiyip yemeyeceğimiz; kültürden kültüre, dinden dine, damak zevkinden damak zevkine göre değişiklik gösterir. Ha eğer vegan ya da vejetaryenseniz, sizin için zaten hiçbir hayvan ‘yemek’ kategorisinde değildir.

Farklı kültürlerden geliyorsanız skala timsahlardan tutun böceklere kadar değişiklik gösterebilir. Söyleyince iğrenç geliyor olabilir ancak bizim kültürümüzde inekleri yemek ne kadar normalse başka kültürlerde de böcekleri yemek inek yemek kadar normal. Hatta bir de Hindistan’a gidin, inek yediğiniz için sizi taşlarlar bile. Peki, kaplan etine ne dersiniz?

Laboratuvarlarda yapay et üretildiğini duymayanınız kalmamıştır.

suşi

Ne yazık ki hayvancılık endüstrisinin gezegenimize verdiği zarar çok büyük ve laboratuvar etine yönelmenin en büyük motivasyonu da bu. Bir hayvanı öldürmeden biyoreaktörlere yerleştirilen hayvan parçaları, Dünya için daha sürdürülebilir bir yönteme geçişi sağlarken her yıl sömürülen milyonlarca hayvanı da kurtarma potansiyeline sahip.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
2 Milyar Yıllık Kayada Canlı Mikroplar Keşfedildi
2 Milyar Yıllık Kayada Canlı Mikroplar Keşfedildi

Bilim insanları, Güney Afrika'da içinde canlı mikroorganizmalara ev sahipliği yapan 2 milyar yıllık bir kaya keşfetti. Bu keşif, Dünya'daki erken yaşam hakkında bildiklerimizi değiştirme potansiyeline sahip.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu