USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mahkemede yapay zekâ ChatGPT kullanıldı!

OpenAI tarafından geliştirilen metin tabanlı yapay zekâ ChatGPT, Amerika Birleşik Devletleri’nin Güney Carolina eyaletinde bulunan bir mahkemede karara yardımcı olması için kullanıldı.

Mahkemede yapay zekâ ChatGPT kullanıldı!
08-02-2023 13:20
Google News
Tarihin ÖZETİ| en hızlı büyüyen uygulaması ChatGPT, OpenAI tarafından geliştiriliyor. Henüz test aşamasında olan yapay zekâ dikkatleri kısa sürede üzerine çekti. Ücretsiz olarak kullanabildiğiniz yapay zekaya istediğiniz soruyu sorabiliyorsunuz. Karşılığında size oldukça doğal, bir insan gibi cevap metinleri hazırlıyor. 

Birçok alanda kullanılan ChatGPT, şimdi ise bir mahkemede kullanıldı. Amerika Birleşik Devletleri'nin Güney Carolina eyaletinde görev alan Yargıç Juan Manuel Padilla Garcia, karara yardımcı olması için ChatGPT'yi kullandı.

Garcia yaptığı açıklamada “Yapay zeka tarafından üretilen metinleri dahil etmenin amacı, hiçbir şekilde hakimin kararının yerine geçmez. Gerçekten aradığımız şey, yapay zeka tarafından sağlanan bilgileri doğruladıktan sonra kararları hazırlamak için harcanan zamanı optimize etmek” şeklindeydi. Yani ChatGPT mahkemede karar mercii olarak kullanılmamış. Sadece davada ortaya çıkan verilerin düzenlenmesi için ChatGPT tercih edilmiş.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Dünyanın yapay zekalı ilk aracı Xpeng P7+ yola çıktı!
Dünyanın yapay zekalı ilk aracı Xpeng P7+ yola çıktı!

Tasarımından yapay zeka destekli sürüş sistemine kadar birçok özelliğiyle dikkat çeken Xpeng P7+ ilk kez sahneye çıktı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu