USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Lübnan'dan tarihi operasyon! Bakan Fidan duyurdu: Yola çıktı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 'Lübnan’daki vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde tahliye eden ve kardeş Lübnan halkına insani yardım götüren gemilerimiz Beyrut’tan ayrılarak Mersin’e doğru yola çıktı' dedi.

Lübnan'dan tarihi operasyon! Bakan Fidan duyurdu: Yola çıktı
10-10-2024 08:52
Google News

Dışişleri ÖZETİ| Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinesinde, İsrail'in saldırısı altındaki Lübnan'dan çoğu Türk vatandaşı olan siviller tahliye ediliyor.

Lübnan'a insani yardım taşıyan Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemileri TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar yüklerini Beyrut Limanı'na indirdikten sonra çoğu Türk vatandaşı olan sivilleri alarak Türkiye'ye doğru yola çıktı. Gemiye bindirilenler arasında yaşlı, engelli, bebek ve çocuklar da yer aldı.

BAKAN FİDAN: GEMİLER YOLA ÇIKTI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Cumhurbaşkanımız Sayın@RTErdogan ’ın talimatlarıyla, Lübnan’daki vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde tahliye eden ve kardeş Lübnan halkına insani yardım götüren gemilerimiz Beyrut’tan ayrılarak Mersin’e doğru yola çıktı.

Ülkemiz, İsrail’in bölgede yaydığı savaşın yarattığı insani kriz karşısında bölge halklarına yardım elini uzatmaya ve yurt dışındaki vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak için her adımı atmaya devam edecektir.

Tahliye gemilerine 2 fırkateyn ve 2 karakol gemisi de eşlik ediyor

Lübnan'da denizden yapılan ilk askeri tahliye kapsamında gemiye alınanlar, 2'şer firkateyn ve karakol gemisi eşliğinde Türkiye'ye dönüyor.

Türkiye'nin yerli amfibi gemilerinde, sivillerin sağlık kontrolleri de burada görevli doktorlar tarafından yapılacak.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Böcekler Neden Kemik Yemezler?
Böcekler Neden Kemik Yemezler?

Bir etin üzerine toplanan böcekleri, onu saatler içinde bitirdiklerini görüyoruz. Peki ortada kalan kemiklere ne oluyor dersiniz?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu