USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Lozan'ın 100. yıl dönümü anısına konser: LMV Korosu dinleyiciyle buluşacak

Lozan Mübadilleri Vakfı (LMV) Korosu, Lozan Antlaşması ve Mübadele Sözleşmesi'nin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla yarın Cemal Reşit Rey sahnesinde dinleyiciyle buluşacak.

Lozan'ın 100. yıl dönümü anısına konser: LMV Korosu dinleyiciyle buluşacak
18-01-2023 21:48
Google News

Balkan ÖZETİ| ve Rumeli ezgilerini yaşatan LMV Korosu, Lozan Antlaşması ve Mübadele Sözleşmesi'nin 100’üncü yıldönümü anısına vereceği konser ile 'suyun iki yakasını birleştiriyor.' Sürpriz ünlü konuk sanatçıların da katılacağı konser, yarın (19 Ocak Perşembe) saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek. Hem Türkçe hem Yunanca şarkılardan oluşan repertuvarla müzikseverlerle buluşacak LMV Korosu’nun performansına Uçan Potinler Yunan dansları okulu gösterileri de eşlik edecek.

KORO HAKKINDA

Adını 1923 yılında Türkiye ve Yunanistan arasında imzalanan zorunlu nüfus mübadelesi sözleşmesinden alan Lozan Mübadilleri Vakfı Korosu, 2005 yılından bu yana, Yunanistan ve Türkiye’de verdiği yüzden fazla konserle barışa hizmet ediyor. Yakın tarihte Yunanistan’da yerleşik Türk-Müslüman nüfusu ile Anadolu’da yaşayan Rum-Ortodoks nüfusunun karşılıklı göçe zorlanması, LMV Korosu’nun çıkış noktası olup, ilhamını doğdukları toprakları terk etmek zorunda bırakılan mübadillerin kültüründen alıyor.

LMV Korosu’nu farklı meslek gruplarına mensup koristler, göçün hüzünlü çocukları ve torunları olarak, gönüllülük temelinde oluşturuyor. Suyun iki yakasında da barışı ve kardeşliği yaşatan LMV Korosu, repertuarının bir bölümü mübadil bestekârların eserleri olan Balkan ezgileri, Rumeli türküleri ve Rebetikolar ve iki ülkede söylenen ortak ezgilerden oluşuyor.

LMV Korosu, Zülfü Livaneli’nin de yer aldığı “Hasretin İki Yakası” adlı ilk albümünü 2019 yılında müzikseverlerle buluşturdu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Antik Uygarlıklar Teknoloji Olmadan Haritaları Nasıl Çizdi?
Antik Uygarlıklar Teknoloji Olmadan Haritaları Nasıl Çizdi?

GPS varken hayat ne kadar kolay değil mi? Haritalar hemen telefonumuzda, istediğimiz yere gidebiliyoruz. Peki eski zamanlarda insanlar haritaları nasıl oluşturdular, hem de hiçbir teknoloji yokken?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Asgari Ücret En Az Ne Kadar Olmalı?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu